Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Φαντασμαγορικοί εορτασμοί για το 2010 !


Με την ευχή και την ελπίδα για καλύτερες μέρες υποδέχθηκε ο πλανήτης τον καινούργιο χρόνο. Φαντασμαγορικοί ήταν οι εορτασμοί σε όλο τον κόσμο για την έλευση του 2010. Η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία ήταν οι χώρες που υποδέχθηκαν πρώτες την έλευση του νέου έτους. Στο Σίδνεϊ, στήθηκε μία φαντασμαγορική γιορτή με τη συμμετοχή 1.500.000 ανθρώπων και επίκεντρο τη "Γέφυρα του Λιμανιού" της πόλης, απ' όπου χιλιάδες βεγγαλικά έκαναν την νύκτα μέρα. Στην Κίνα το πλήθος μέτρησε αντίστροφα τα τελευταία δευτερόλεπτα του 2009 στο πολυσύχναστο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ, με σκηνικό τους ουρανοξύστες.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Times Square

Στην Times Square της Νέας Υόρκης, ένα εκατομμύριο πολίτες, αψηφώντας τις πολικές θερμοκρασίες γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά με αυξημένα - ιδιαίτερα φέτος - τα μέτρα ασφαλείας, υπό το φόβο της τρομοκρατικής απειλής.

Ένα λεπτό πριν από την αλλαγή του χρόνου, οι κάτοικοι θαύμασαν της κάθοδο της παραδοσιακής κρυστάλλινης σφαίρας.
Από τη Χαβάη όπου βρίσκεται, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ευχήθηκε καλή χρονιά στους Αμερικανούς.

"Ήταν μια δύσκολη χρονιά για πολλούς Αμερικανούς, αλλά η χώρα τα κατάφερε και αντιμετώπισε αυτές τις προκλήσεις. Η αποφασιστικότητα κράτησε το αμερικανικό όνειρο ζωντανό" τόνισε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Στη Μόσχα, χιλιάδες κάτοικοι, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον καθεδρικό Ναού του Αγίου Βασιλείου για να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου έτους.

Σε μήνυμα του ο Πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του που "αντιμετώπισαν μαζί" μια χρονιά που "δεν ήταν πολύ εύκολη.

Στη Βραζιλία, δύο εκατομμύρια άνθρωποι, γιόρτασαν τον ερχομό του 2010 στην παραλία της Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο, στην πλειονότητά τους ντυμένοι στα λευκά, όπως επιτάσσει η παράδοση.

Γιορτινό ήταν το κλίμα και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Μοναδικό και μαγικό θέαμα ετοίμασαν οι αρχές στο Παρίσι, με επίκεντρο τον Πύργο του Αϊφελ που "μεταμορφώθηκε" σε γιγαντιαίο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, χιλιάδες Μαδριλένιοι υποδέχτηκαν το νέο έτος στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ, όπου είχε στηθεί ένα υπερθέαμα με μουσική και πυροτεχνήματα



Γύρω από το London Eye, στις όχθες του Τάμεση όπου επίσης το κρύο ήταν τσουχτερό, υποδέχτηκαν οι Λονδρέζοι το νέο έτος. Περίπου 90.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, γιόρτασαν στο κέντρο της Βαρσοβίας, παρακολουθώντας συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του Μάικλ Τζάσκον.

Μεγάλο πάρτι στην πλατεία Συντάγματος

Με ένα μεγάλο πάρτυ στην πλατεία Συντάγματος οι Αθηναίοι, οι φιλοξενούμενοι και οι επισκέπτες της πόλης υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης απηύθυνε πρωτοχρονιάτικο μήνυμα στους πολίτες και έδωσε το σύνθημα για την υποδοχή του νέου χρόνου. Εορταστικό και χαρμόσυνο ήταν το κλίμα και στις άλλες πόλεις της χώρας.



πηγή: ert.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου