Διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά, προβιοτικά και θρεπτικά συστατικά θα περιέχει το νέο «υγιεινό» παγωτό που αναμένεται να είναι έτοιμο σε έξι μήνες. Το προϊόν «δημιουργείται» από ειδικούς επιστήμονες στις ΗΠΑ.
Αν οι αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστημίου του Μισούρι-Κολούμπια,πετύχουν το φιλόδοξο σχέδιό τους, τότε το παγωτό τους αναμένεται να γίνει διάσημο.
Οι ερευνητές προσπαθούν να εμπλουτίσουν το παγωτό κυρίως με διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και προβιοτικά για τα εντερικά βακτήρια που βοηθάνε στην πέψη.
Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα έχουν έτοιμο το δοκιμαστικό παγωτό σε έξι μήνες, ενώ σε περίπου δύο χρόνια υπολογίζουν ότι ένα τέτοιο παγωτό μπορεί να βγει στην αγορά.
Βέβαια, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται, όταν το παγωτό φθάσει στα καταστήματα, δε θα πρέπει οι καταναλωτές να εγκαταλείψουν την υγιεινή διατροφή τους με φρούτα και λαχανικά και να καταναλώνουν μόνο παγωτά.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνθρωποι αγοράζουν κάτι για να φάνε, είτε γιατί τους αρέσει η γεύση, είτε γιατί το θεωρούν καλό για την υγεία τους.
Αν κάτι συνδυάζει και τα δύο, τότε ακόμα καλύτερα…
Πάντως οι αμερικανοί ερευνητές προβλέπουν ότι το υγιεινό παγωτό τους δεν θα έχει άσχημη γεύση, αλλά πιθανότατα δεν θα έχει και τη σούπερ-γεύση που ονειρεύεται κανείς σε ένα παγωτό, παρόλα αυτά οι καταναλωτές θα το αγοράσουν.
Ο στόχος δεν είναι πάντως εύκολο να επιτευχθεί, επειδή οι υγιεινές νέες ουσίες που πρέπει να προστεθούν, έχουν συχνά πικρή ή γενικά δυσάρεστη γεύση και επιπλέον επηρεάζουν την υφή του παγωτού.
πηγή:Τα Νέαonline
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου