Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

«Να κλείσει τώρα το Γκουαντάναμο»

Αίτημα Αμερικανών μουσικών, των οποίων τα τραγούδια χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο ανάκρισης



Η μουσική μπορεί να γράφεται για να γαληνεύει τον νου και να χαϊδεύει τα αυτιά, αλλά σε μέρη όπως το Γκουαντάναμο μπορεί να αποδειχθεί εξοντωτικό όπλο στα χέρια βασανιστών, ακόμη κι αν πρόκειται για χαρούμενες επιτυχίες των Bee Gees...

Την αποκάλυψη όλης της αλήθειας σχετικά με αυτήν την τρομερή διαπίστωση απαιτεί τώρα η συμμαχία των διάσημων μουσικών συγκροτημάτων, το έργο των οποίων, όπως πληροφορήθηκαν με φρίκη, χρησιμοποιήθηκε ως μέσο ανάκρισης! Με την υποστήριξη απόστρατων στρατηγών και ακτιβιστών, η συμμαχία ελπίζει να παράσχει στον πρόεδρο Ομπάμα το αναγκαίο έδαφος, προκειμένου να κλείσει επιτέλους η διαβόητη φυλακή υπόπτων τρομοκρατών στην αμερικανική βάση της Κούβας.

Οι μελωδικοί REM, αλλά και οι πιο δύσπεπτοι Perl Jam ή οι Trent Reznor of Nine Inch Nails είναι μεταξύ των ακτιβιστών που ένωσαν τις δυνάμεις τους με την αποκαλούμενη Εθνική Εκστρατεία για το Κλείσιμο του Γκουαντάναμο.

Στηρίζοντας την ίδια εκστρατεία, οι αρμόδιοι των Αρχείων Εθνικής Ασφάλειας της Ουάσιγκτον, NSA, κατέθεσαν αίτηση για τον σεβασμό της ελευθερίας στην πληροφόρηση, ζητώντας να τους δοθούν τα απόρρητα έγγραφα τα οποία αναλύουν λεπτομερώς το θέμα της χρήσης δυνατής μουσικής ως ανακριτικής μεθόδου. «Στο Γκουαντάναμο, η αμερικανική κυβέρνηση μετέτρεψε ένα τζουκ μποξ σε εργαλείο βασανισμού», δήλωσε ο Τόμας Μπλάντον, διευθυντής του NSA, ανεξάρτητου, μη κυβερνητικού, κέντρου ερευνών.

Επικαλούμενο έγγραφα που ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και συνεντεύξεις με πρώην κρατούμενους στο Γκουαντάναμο, το NSA ανέφερε ότι οι εξοντωτικές... πλέινγκ λιστ περιέλαβαν άσματα των AC/DC, Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Bee Gees, Μέριλιν Μάνσον και πολλών άλλων. Σε έκθεσή της τον Νοέμβριο του 2008, η Επιτροπή Υποθέσεων Ενόπλων Υπηρεσιών της αμερικανικής Γερουσίας έκανε αρκετές αναφορές στη χρήση δυνατής μουσικής ως ανακριτικού μέσου.

Και στις φυλακές της CIA

Οπως αποκάλυψε η Τζέιν Χάκερμπι, διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Παγκόσμια Δικαιοσύνη του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, υψηλά ντεσιμπέλ χρησιμοποιήθηκαν επίσης εναντίον κρατουμένων σε μυστικές φυλακές της CIA.

Πηγή:kathimerini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου