Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Τι είναι το JapStyle festival που γίνεται στην Ελλάδα;


JapStyle. Μια ομάδα 7 φίλων που ξεκίνησε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να φέρει και να κάνει γνωστή την Japanese Domestic Market κουλτούρα στην Ελλάδα. Σκοπός των συναντήσεων είναι να παρκάρουμε και να συζητάμε για τα αμάξια μας, απαγορεύοντας αυστηρά κάθε είδους οδηγική επίδειξη! Η 1η συνάντηση έγινε δειλά-δειλά στο υπόγειο parking των Village Φαλήρου, όπου και μαζεύτηκαν πάνω από 65 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και δύο S15, S13, Corolla, MX5 κλπ. Μετά την άκρως επιτυχημένη 1η συνάντηση, είχαμε συνεχώς ανοδική πορεία και ήρθαν κάθε είδους stance, drift,time attack & street αμάξια.

Ύστερα από ενάμιση χρόνο επιτυχημένων συναντήσεων, ήρθε η ώρα για την μεγαλύτερη εκδήλωση του JapStyle!

JapStyle: The ShowOff, λοιπόν, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014.

Ο χώρος που θα γίνει το φεστιβάλ είναι το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο Αττικής.


Οδηγίες προσέλευσης

- Από Βάρης-Κορωπίου: Στρίβετε στη λεωφ. Κορωπίου-Μαρκόπουλου προς Μαρκόπουλο, έπειτα συναντάτε τη λεωφ. Λαυρίου και στρίβετε προς Λαύριο. Βρίσκετε τη Μυρρινούντος και την ακολουθείτε έως ότου βρείτε το parking.

- Από Αττική Οδό: Τελειώνοντας η Αττική Οδός μετατρέπεται σε λεωφ. Λαυρίου. Συνεχίζεται ευθεία και βρίσκετε τη Μυρρινούντος και την ακολουθείτε έως ότου βρείτε το parking.

- Από λεωφ. Λαυρίου: Βρίσκετε τη Μυρρινούντος και την ακολουθείτε έως ότου βρείτε το parking.

Θα υπάρξουν οι εξής διαγωνισμοί, στους οποίους θα μπορεί το κάθε αυτοκίνητο να λάβει μέρος κατά την είσοδό του στο χώρο του φεστιβάλ:

Best Stance (τα πιο χαμηλά αυτοκίνητα)
Best of Show (τα πιο όμορφα αυτοκίνητα)
Best Engine Bay (το καλύτερο μηχανοστάσιο αυτοκινήτου)
Best Old-School (τα πιο όμορφα αυτοκίνητα πριν το 1990)

Οι πύλες ανοίγουν στις 12:00 το μεσημέρι και από τις 14:00 και μετά θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί. Επομένως όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος σε κάποιον απ' όλους τους διαγωνισμούς, θα πρέπει το αργότερο μέχρι τις 14:00 να βρίσκονται στο parking.

Θα υπάρξουν και διάφορα show, όπως και limbo car game!


2 βασικοί κανόνες

1) Τα αυτοκίνητα που θα έρχονται να ανήκουν στον χώρο της Ιαπωνικής αυτοκίνησης. Διαφορετικά δεν έχουν λόγο να έρθουν. Εάν κάποιος γουστάρει τη φάση, αλλά δεν είναι κάτοχος Ιαπωνικού, θα υπάρχει ξεχωριστό parking πριν την είσοδο του φεστιβάλ που θα μπορεί να το αφήσει και να έρθει με τα πόδια!

2) Απαγορεύεται ρητώς οτιδήποτε έχει να κάνει με ηχοσυστήματα, μαρσαρίσματα, burn out, χειρόφρενα κλπ. Παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας, βγαίνουμε, μιλάμε με τους υπόλοιπους και χαζεύουμε τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Δεν χρειάζεται να είμαστε προκλητικοί.

Όποιος δεν συμφωνεί και δεν συμμορφώνεται με τους παραπάνω κανόνες, παρακαλείτε να μην έρθει καθόλου στη συνάντηση!

Σας περιμένουμε όλους στην μεγαλύτερη γιορτή του JapStyle!

* Όσοι επιθυμούν να έχουν το δικό τους περίπτερο στην εκδήλωση, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας στο JapStyleGR@gmail.com ή στη σελίδα μας στο facebook.



Του Βασίλη Καλαδάμη

1 σχόλιο:

  1. Φαίνεται να είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για όσους είναι λάτρεις των αυτοκινήτων. Καλώς ήρθες στο Γλέντι, Βασίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή