Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Fridays at Glenti (14/03/14)


Καλημέρα! Παρασκευή λέμε !!!!!!!!!!!!!!!

Μας λείψατε και, επειδή έχουμε εισπράξει πόσο πολύ σας λείψαμε και εμείς, ανταποδίδουμε με τεράστια αποθέματα δωρεάν YOLOFR γνώσης.

Ένα από τα πράγματα που δεν έχω καταφέρει, είναι να βρω κάποιον άνθρωπο που να μην του αρέσει καθόλου η μουσική. Και είμαι βέβαιος ότι δεν θα τα καταφέρω ποτέ.

Στο σημερινό Fridays at Glenti θα αλλάξει ο τρόπος που κοιτάτε (ακούτε καλύτερα) κάποια τραγούδια. Θα μιλήσουμε με γεγονότα, μουσικά γεγονότα, γιατί το είπαμε ξανά: YOLOFR (You Only Learn On FRiday).



YOLOFR

Το, υποψήφιο για Oscar τραγούδι των Aerosmith, "I Don't Want to Miss a Thing" γράφτηκε αρχικά για την Celine Dion. Ευτυχώς δεν το είπε, λέμε εμείς.

Το τραγούδι - κυλιέμαι-στα-πατώματα - "Torn" της Natalie Imbruglia είναι στην πραγματικότητα cover. Τίποτα δεν αλλάζει, όμως, από το γεγονός ότι συνεχίζω να κυλιέμαι στα πατώματα.

Το τραγούδι "Sweet Child of Mine" γράφτηκε σε 5 μόλις λεπτά. 5 λεπτά ίσον μια αιωνιότητα. Ξεκάθαρο.

Το τραγούδι "Like a Virgin" μιλάει για έναν άνδρα που προσπαθεί να ξεπεράσει έναν χωρισμό. Πως είπατε;

Το πολυτραγουδισμένο τραγούδι "Summer of 69" του Bryan Adams δεν αναφέρεται στη χρονιά 1969 αλλά στη σεξουαλική στάση. Το είπε και ο ίδιος σε συνέντευξη του. Πάμε όλοι μαζί με μια φωνή: SUMMER OF SIXTY NINE!

Το τραγούδι - συνώνυμο της κηδείας - "Angel" της Sarah McLachlan μιλά για τον εθισμό στην ηρωίνη. Πως;

Το απίθανο "Zombie" των Cranberries μιλά για την τρομοκρατία στη Βόρεια Ιρλανδία. Δεν ξέραμε, όπως και να 'ναι, για τι πράγμα μιλούσε.

Το τραγούδι του Justin Timberlake "Rock Your Body" γράφτηκε από τον Pharrell (Happy!) αρχικά για το album "Invincible", το τελευταίο album του Michael Jackson. Οι fan του Michael νιώθουμε ήδη μελαγχολία!

Το τραγούδι της Rihanna "Umbrella" είχε γραφτεί για την Britney Spears. Ευτυχώς, λέμε και πάλι.

Το τραγούδι της Rihanna "We Found Love" είχε γραφτεί για τη Leona Lewis. Και ξανά, ευτυχώς, αν και συμπαθάμε την δώσε-ξενόγλωσσο-πόνο, Leona.

Η κομματάρα "Nothing compares to you" της Sinead O’Connor έχει γραφτεί από τον Prince. Αστεία μόνο και μόνο η φάτσα του Prince που ήρθε στο μυαλό μας. Μπράβο του, όμως, για την κομματάρα. Τι; Δεν σας ήρθε η φάτσα του στο μυαλό σας; Χαχαχα, καημένα. Ορίστε...


Το τραγούδι, που δεν γίνετε να μη χαμογελάς όταν το ακούς, "Fuck You" ή στη λογοκριμένη του έκδοση "Forgive you" του συμπαθητικού CeeLo Green έχει γραφτεί από τον Bruno Mars. Θεϊκό trivia λέμε εμείς.

Και η Shania Twain και η Faith Hill είχαν απορρίψει το τραγούδι "Irreplaceable" που τελικά είπε η Beyoncé. Λίγο αδιάφορο μας βρίσκει. Ίσως και λίγο χαρούμενους που δεν το είπε η Shania.

Το τραγούδι "Candle in the Wind" που τραγούδησε ο Sir Elton John στην κηδεία της πριγκίπισσας Diana είχε αρχικά γραφτεί για την Marilyn Monroe αλλά ξαναγράφτηκε για τον θάνατο της Diana με τον τίτλο "Goodbye England's Rose". Diana = Marilyn, τουλάχιστο ισχύει στο μυαλό των Βρετανών.

Το τραγούδι της Lady Gaga "Telephone" είχε γραφτεί για την Britney Spears, η οποία μάλιστα είχε κάνει και demo και εννοείτε η στήλη σας το δίνει απλόχερα. ΒΟΟΜ.


πηγή: buzzfeed


Φίλε Mike, δεν θέλω να σε γνωρίσω ποτέ και το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα το κάνω. Άρα, δεν θα καταφέρω ποτέ να βρω κάποιον που να μην του αρέσει η μουσική.



by Louis

1 σχόλιο:

  1. FRRRRRRRRRRR !!! Πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα FRΛούη! Λοιπόν:

    I Don't Want to Miss a Thing: Συμφωνώ αλλά δεν θα πω ότι δεν θα ήθελα να ακούσω και μία πιθανή εκδοχή από Celine!

    Torn: Ednaswap λέγεται το συγκρότημα που το τραγούδησε original. Μπορείτε να το ακούσετε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=-7ULhmJIi4s. Πως θα νιώθουν άραγε οι Ednaswap;

    Like a Virgin: Διαβάζοντας τους στίχους λέω κι εγώ: "Πως είπατε;"

    Summer of 69: SUMMER OF SIXTY NINE! :)

    Zombie: Αυτό το ήξερα!

    Rock Your Body: Τι λες ρε φίλε; Και θα του ταίριαζε τρελά!

    Umbrella: "Ευτυχώς" Χ 100 !!!

    We Found Love: Εδώ μπορώ να πω ότι διχάζομαι, μπορεί να το ήθελα και λίγο παραπάνω από Leona.

    Nothing compares to you: χαχαχαχα (για τη φωτογραφία). Γενικά, ο Prince είναι φοβερός μουσικά.

    Fuck You: "Θεϊκό trivia", παλίκαρος Bruno!

    Candle in the Wind: Αυτό το ήξερα, επίσης!

    Αυτά! Well done, Λούη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή