Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις!


Αύριο είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και έτσι οι διάφοροι φιλοζωικοί οργανισμοί - οργανώσεις μας καλούν σε ένα γεμάτο Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με ποικίλες και πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το μήνυμα; Ας αγαπήσουμε όλοι τα ζώα όσο τους αξίζει! 

Αθήνα

Δράσεις στο κέντρο της Αθήνας!
Με το σύνθημα "αγαπήστε τα ζώα, όσο τους αξίζει", ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, κ. Άγγελος Αντωνόπουλος, καλούν τους δημότες σε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου.

Με αφορμή την "Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων", ο δήμος Αθηναίων οργανώνει δράση ευαισθητοποίησης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. πλατεία Κοτζιά), στην οποία θα συμμετάσχουν ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας, ο Σύλλογος Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής, φιλοζωικά Σωματεία / Ενώσεις και φιλόζωοι πολίτες. Από τις 09.00 έως τις 20.00 θα λειτουργήσουν περίπτερα ενημέρωσης, καθώς και περίπτερο υιοθεσιών. Δείτε τη λίστα με τα αδέσποτα ζώα που διαθέτει ο δήμος Αθηναίων προς υιοθεσία

πηγή: skilia.gr

"Eίσαι το ταίρι μου"
Ο Σύλλογος ΣΠΑΖ διοργανώνει την 1η εκδήλωση υιοθεσίας "Είσαι το ταίρι μου" το Σάββατο 5 Οκτωβρίου  για να γνωρίσουμε τα ζωάκια που περιμένουν τη νέα δική τους οικογένεια να τα αγαπήσει! Θα γίνουν αμέσως το ταίρι σας!

(10.00 - 13.00 στον εξωτερικό χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Δήμου Ελληνικού - πρώην Αμερικανική Βάση)


"Γιουσουρούμ"
Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου διοργανώνεται το καθιερωμένο, πλέον, Γιουσουρούμ, το παζάρι μεταχειρισμένων ειδών. Εκεί, όπως και στα car - boot sale, μπορείτε να πουλήσετε δικά σας μεταχειρισμένα πράγματα (απαγορεύεται η πώληση ζώων, γουναρικών, δερμάτινων, φαγητού και ποτού) και φυσικά τα ΚΕΡΔΗ από ό,τι πουλήσετε είναι ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!

Κι αν δεν έχετε να πουλήσετε κάτι, φυσικά ελάτε να βρείτε ευκαιρίες σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές! Για πληροφορίες στείλτε e-mail στο info@spazgreece.gr με θέμα GIOUSOUROUM.

(09.00 - 13.00 στον εξωτερικό χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Δήμου Ελληνικού - πρώην Αμερικανική Βάση)


3ήμερο εκδηλώσεων από τη Ζωόφιλη Δράση (Δήμος Ηρακλείου)
Μεταξύ των διαφόρων εκδηλώσεων που οργανώνει η ζωόφιλη δράση του Δήμου Ηρακλείου, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η γιορτή Υιοθεσίας Ζώων με Ειδικές Ανάγκες! (11.00 - 15.00)

Αξίζουν και αυτά μια ευκαιρία!



Ένα νέο φεστιβάλ - μια μεγάλη γιορτή για τον σκύλο !!!
Ετοιμαστείτε το διήμερο 5-6 Οκτωβρίου να απολαύσετε, μαζί με την οικογένεια σας, τα παιδιά σας και τους φίλους σας, τη μεγάλη γιορτή για τον σκύλο, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας.

"Τα σκυλιά είναι ο σύνδεσμος μας για τον παράδεισο. Δεν γνωρίζουν το κακό, τη ζήλια, τη δυσαρέσκεια. Το να κάθεσαι με έναν σκύλο στην πλαγιά ενός λόφου σε ένα λαμπρό απόγευμα είναι σαν να βρίσκεσαι στην Εδέμ, όπου η απραξία δεν ήταν βαρετή αλλά ειρήνη". Τα λόγια του διάσημου συγγραφέα, Μίλαν Κούντερα

Το διήμερο φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο Ελληνικό (πρώην δυτικό αεροδρόμιο - έναντι Αγ. Κοσμά) και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κορυφαία γεγονότα της χρονιάς και το σημείο συνάντησης όλων των φίλων του σκύλου στην Ελλάδα.

Με μια ευρύτατη ποικιλία από διαγωνισμούς και επιδείξεις εκπαιδευμένων σκύλων, το "International Dog Festival - Athens 2013" στοχεύει στην ανάδειξη του σκύλου ως συντρόφου, φίλου, μέλος της οικογένειας, φύλακα, κυνηγού. Με μια πληθώρα εκδηλώσεων, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα στη διάρκεια του διημέρου να προσεγγίσει όλους τους ρόλους που έχει ένας σκύλος στην κοινωνία. Μοναδικά χαρακτηριστικά από συγκεκριμένες φυλές, προγράμματα agility, εκπαίδευσης σκύλου (βασική υπακοή και φύλαξη), φροντίδα, καλλωπισμός, προϊόντα, εξοπλισμός άσκησης και άλλα πολλά θα δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον διήμερο, που θα σας "οπλίσει" με γνώση για να βελτιώσετε την καθημερινότητα του καλύτερου σας φίλου.



Bazaar στο Χαλάνδρι για καλό σκοπό!
Το Αδεσποτολόγιο μας καλεί να γνωριστούμε, να προμηθευτούμε το ενημερωτικό του υλικό και να ενισχύσουμε τη δράση του διαλέγοντας ποιοτικά αντικείμενα, μπλουζάκια και κοσμήματα από το μικρό bazaar του.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τη στείρωση αδεσπότων γατών της περιοχής!
(4-5 Οκτωβρίου, 11.00 - 20.00, Happy Tails, Αιτωλίας 14, Χαλάνδρι, μεταξύ μετρό Χολαργού και Νομισματοκοπίου)


Σέρρες

Με κοινό στόχο μια πόλη χωρίς αδέσποτα ζώα, το προσεχές Σαββατοκύριακο, στις Σέρρες, οι φιλόζωοι θα τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, με διάφορες δράσεις στο χώρο του καλοκαιρινού θεάτρου, από τις 11.00 έως τις 21.00. Παράλληλα, ο Φιλοζωικός Όμιλος θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ μπουγάτσας και παραδοσιακών προϊόντων, στηρίζοντας το θεσμοθετημένο αυτό δρώμενο της πόλης.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, η Φιλοζωική "Νοιάζομαι" καλεί τους κατοίκους στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, από τις 18.00 έως τις 21.00, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις του. Παράλληλα, τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού "Ονειρούπολη" θα περάσουν το δικό τους μήνυμα για τα ζώα και τους ανθρώπους, τη φροντίδα και την εγκατάλειψη, μέσα από μία ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας.

Λαγκαδάς

Στον Λαγκαδά, ο Δήμος οργανώνει δράση ευαισθητοποίησης με εμβολιασμούς αδέσποτων ζώων την Παρασκευή, από τις 10.00 π.μ. έως τις 12.00 μ.μ., σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Λαγκαδά "Αγκαλιά-Ζω". Στον χώρο της πλατείας Λαγκαδά, θα λειτουργεί περίπτερο ενημέρωσης και υιοθεσίας ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, όπου ειδικοί θα παράσχουν στο κοινό πληροφορίες με ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων.




3 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία παρουσίαση Kat των εκδηλώσεων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας! Και πάρα πολύ όμορφες φαίνονται και οι εκδηλώσεις. Μπράβο σ' αυτούς που έχουν το κουράγιο να τις κάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η προσπάθεια που καταβάλλουν διαρκώς καθώς και το σθένος που απαιτείται παρόλες τις απογοητεύσεις και τα εμπόδια, είναι απλά και μόνο άξιες συγχαρητηρίων!
    Εγώ θέλω να πω σε όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις συγχαρητήρια καθώς και να ευχηθώ σε όλες τις οργανώσεις καλή επιτυχία, καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο τόσο σημαντικό έργο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή