Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

50 χρόνια από τον ιστορικό λόγο του Martin Luther King (video)


Είναι τόσο έντονο το συναίσθημα όταν βλέπεις τέτοια ιστορικά ντοκουμέντα. Όταν βλέπεις σε βίντεο μία στιγμή της ιστορίας που συγκλονίζει. Γιατί ο λόγος του Martin Luther King πριν ακριβώς 50 χρόνια είναι ακριβώς αυτό: συγκλονιστικός.

Πως θα αισθάνονταν άραγε οι 250.000 μάρτυρες της ιστορίας εκείνη τη μέρα στο Lincoln Memorial στη Washington; Πως θα αισθάνονταν όταν έβλεπαν μπροστά τους έναν τόσο σπουδαίο και μοναδικό άνθρωπο να μιλάει για το όνειρο του;

Το βίντεο που ακολουθεί έχει διάρκεια 17:28. Αν δεν το έχετε κάνει, αξίζει να το κάνετε. Πατήστε το play και ζήστε την ανατριχιαστική και υπέροχη ιστορική στιγμή.



I Have a Dream

1 σχόλιο:

  1. "Έχω ένα όνειρο. Ότι τα παιδιά μου δεν θα κρίνονται από το χρώμα του δέρματος τους αλλά από το περιεχόμενο του χαρακτήρα τους". Πάντα με συγκλονίζει όταν βλέπω αυτήν την ομιλία.

    Δεν ξέρω τι συνέβη τα χρόνια που έζησε ο Χριστός, αλλά ακόμα κι αν ήταν απλώς ένας άνθρωπος, αυτό που με συγκινεί στην ιστορία του είναι ότι τόλμησε να πει - με στόχο να εμπνεύσει - λόγια που ήταν ανήκουστα για την εποχή του και το πλήρωσε με τη ζωή του, για να γίνει καλύτερη η ανθρωπότητα.

    Έχοντας αυτό στο μυαλό μου, κάθε φορά που βλέπω τον μοναδικό M.L. King νιώθω τυχερός που μπορώ να δω με τα μάτια μου μια τέτοια στιγμή μεγαλοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή