Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ισπανία: Θύμα της κρίσης ο... Κολόμβος


Η κρίση στην Ισπανία έχει φτάσει στα όρια με τη χώρα να ψάχνει απεγνωσμένα ένα τρόπο να γεμίσει τα άδεια ταμεία της.

Έτσι, το επιβλητικό άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου που δεσπόζει στο λιμάνι της Βαρκελώνης, φοράει πλέον την καινούργια φανέλα της, διάσημης ποδοσφαιρικής ομάδας, Barcelona. H κίνηση αυτή θα φέρει στα ταμεία του κράτους 114.000 ευρώ, τα οποία πληρώνει η Nike (μία από τους χορηγούς της ομάδας).


Και να 'ταν μόνο αυτό; Οι Ισπανοί πούλησαν και το όνομα του ιστορικού σταθμού του μετρό Πλάθα ντελ Σολ στη Vodafone και έτσι πλέον θα αποκαλείται Vodafone ντελ Σολ. Για τη μετονομασία θα κερδίσει η εταιρεία του μετρό της Μαδρίτης τρία εκατομμύρια ευρώ!

Βέβαια, όσο χιούμορ κι αν προκαλούν σε κάποιους οι δύο αυτές κινήσεις και όσο μεγάλη κι αν είναι η οικονομική βοήθεια στους δύσκολους αυτούς καιρούς, πολλοί είναι αυτοί που δείχνουν ενοχλημένοι. Χαρακτηριστικά, ομάδα οικολόγων λέει πως οι σταθμοί του μετρό πρέπει να χρησιμοποιούνται για την προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ότι τέτοιου είδους κινήσεις "μπερδεύουν" τους καταναλωτές, οι οποίοι μπορεί να μην είναι ικανοί να ξεχωρίσουν μεταξύ διαφήμισης και πληροφόρησης. Στη Βαρκελώνη, μάλιστα, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να "ντύσει" τον Κολόμβο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συλλόγου της περιοχής Εσπανιόλ, του οποίου ο πρόεδρος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη κίνηση ως τη "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι".



πηγή: sigmalive.com

2 σχόλια:

  1. Με τη φανέλα ο Κολόμβος μοιάζει λίγο με παλαίμαχο! χαχαχα... Τι άλλο θα δούμε; Μετά την ανακάλυψη της Αμερικής, ήρθε η ώρα του Κολόμβου να ανακαλύψει και τον καπιταλισμό...

    Με φωνή χήρας Μήτση: "Αν διανοηθώ ότι, για να πάρουμε λίγα λεφτά, θα φορέσουμε φανέλες από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στις Καρυάτιδες, θα πεθάνω!".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πάλι ντύσουμε το Big Ben με μια φανελάρα Πανάθας δεν με χάλασε...

    Η απόλυτη έκσταση θα είναι όμως να ντύσουμε την Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο με φανέλα της Εθνικής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή