Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Leonid Tishkov - "Private Moon" (pics)


Μπορεί να μοιάζουν με μια σειρά από σουρεαλιστικές φωτογραφίες που έχουν υποστεί μετατροπή με το photoshop, όμως δεν είναι! Ένας γιατρός από τη Ρωσία, ο Leonid Tishkov, κάνει τον γύρο του κόσμου εδώ και 10 χρόνια με το προσωπικό του φεγγάρι. Το φεγγάρι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια κατασκευή με λάμπα η οποία είχε αρχικά χρησιμοποιηθεί σ' ένα φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης και που βρήκε ο Leonid και μετέφερε στο σπίτι του. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δυο τους είναι αχώριστοι.

Εξάλλου, ο Leonid, έχει ονομάσει αυτό του το εγχείρημα ως performance of a lifetime και έχει δηλώσει γι' αυτό ότι: "Το φεγγάρι είναι ένα αστραφτερό σημείο το οποίο φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά ανεξαρτήτως χώρας, εθνικότητας ή κουλτούρας. Όποιος μπει στην τροχιά του δεν το ξεχνά ποτέ. Δίνει μια παραμυθένια και ποιητική διάσταση στον αυστηρό και εμπορικό σημερινό κόσμο".

Απολαύστε λοιπόν τα ταξίδια του Leonid με το προσωπικό του γήινο φεγγάρι...








2 σχόλια:

  1. Οι φωτογραφίες είναι πολύ όμορφες και μ'αρέσει πολύ που η έννοια που δίνει στο φεγγάρι είναι η ένωση των ανθρώπων "ανεξαρτήτως χώρας, εθνικότητας ή κουλτούρας".

    Δύσκολη η επιλογή αγαπημένης αλλά διαλέγω την τελευταία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα μου άρεσε πιο πολύ αυτή που το φεγγάρι είναι μέσα στη βάρκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή