Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Οδηγός αισιοδοξίας σε 20 + 1 εικόνες


Τις τελευταίες μέρες ακούω, διαβάζω, βλέπω άσχημα νέα, εικόνες, συμπεριφορές. Πράγματα που με κάνουν να ντρέπομαι για τους ανθρώπους, να στενοχωριέμαι και να ανησυχώ για την πορεία μας, την κατάντια μας, να νιώθω μια απελπισία, απαισιοδοξία.

Και μου έρχεται διαρκώς στο μυαλό μου η πολύ αγαπημένη μου φράση: "Όσο πιο πολύ γνωρίζω τους ανθρώπους, τόσο πιο πολύ αγαπώ τα ζώα" (και προσωπικά, ακόμα περισσότερο, τόσο πιο πολύ αγαπώ τα σκυλιά...).

Σήμερα το πρωί, όμως, έπεσα στο παρακάτω φωτορεπορτάζ. Ο τίτλος του μου κέντρισε λίγο την περιέργεια. Μπορώ να πω ότι με συγκίνησε, με έκανε να χαμογελάσω, να "μαλακώσω" λίγο την έννοια της παραπάνω αγαπημένης μου φράσης, και στο τέλος... μπορώ να πω ότι ένιωσα λίγο πιο αισιόδοξη.

Εάν, λοιπόν, κατάφεραν αυτές οι φωτο-ιστορίες να κάνουν εμένα - το κατά γενική ομολογία αρκετά απαισιόδοξο και σκοτεινό άτομο - να νιώσει λίγο πιο αισιόδοξα, τότε ίσως αξίζει τον κόπο να το διαδώσουμε.

Και εάν έστω και ένας ακόμα νιώσει έτσι όπως εγώ σήμερα το πρωί, τότε η αισιοδοξία θα μεγαλώσει. Γιατί σημαίνει ότι είναι μεταδοτική. Και συνήθως προηγείται της ελπίδας. Την οποία ακολουθεί η δράση...

Για να δούμε...

Υ.Γ. Θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο που είδα αυτό το άρθρο την ημέρα Παρασκευή. Αφιερωμένο, λοιπόν, στη λατρευτή στήλη και την υπερμέρα που έχει αυτήν τη μαγική ιδιότητα να μας κάνει να νιώθουμε διαφορετικά, να βλέπουμε τα πράγματα με άλλο μάτι.



Οδηγός αισιοδοξίας σε 20 + 1 εικόνες
Συγκινητικές σκηνές ανθρωπιάς και αλληλοβοήθειας σε στιγμές κρίσης

Είναι εύκολο να υποκύψεις στον πεσιμισμό μέρες σαν και αυτές που περνάμε. Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός ωστόσο. Και ξεδιπλώνεται σε όλη του την αγαθοεργή καλοσύνη παρακάτω.


1. Οι γονείς που μασκάρεψαν το αναπηρικό καροτσάκι του γιου τους σε κοστούμι Halloweeen.



2. Ο κατάκοιτος άνδρας που χαροποιείται με την αλληλογραφία - και λαμβάνει πληθώρα γραμμάτων. (Ο Σκοτ Γουίνταν έχει σύνδρομο Ντάουν και πάσχει από ασθένεια του ήπατος. Ο ανιψιός του, Σον, ανάρτησε τη διεύθυνσή του στο Reddit και οι χρήστες του site ανταποκρίθηκαν με εκατοντάδες γράμματα, πακέτα και δώρα).




3. Ο ευγενής άγνωστος που απέτρεψε την πλημμύρα ενός Ι.Χ.



4. Ο γιατρός που προσέφερε δωρεάν βοήθεια έπειτα από τον τυφώνα Σάντι.



5. Το παιδί από τη Λιβύη που αρνείται να πιστέψει στο μίσος.



6. Οι γονείς που χτύπησαν τατουάζ με σχέδιο αντλία ινσουλίνης, προκειμένου να μην αισθάνεται "αλλιώτικο" το διαβητικό παιδί τους.



7. Ο περίφημος αστυνομικός που αγόρασε ένα ζευγάρι μπότες για άστεγο στις 14 Νοεμβρίου του 2012.



8. Η σχολική ομάδα ποδοσφαίρου από το Μίσιγκαν που αποθέωσε τον παίκτη - προπονητή της, ο οποίος έχει σύνδρομο Ντάουν.





9. Ο γενναίος πιτσιρικάς που αντιτάχθηκε στη ρητορική του μίσους.




10. Η γυναίκα που πρόσφερε προστασία σε άστεγο κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης.



11. Ο Ισλανδός που διέσωσε πρόβατο από χιονοθύελλα.




12. Το κοριτσάκι που αγαπά το σκυλί του δίχως όρους - ακόμη και δίχως και τα τέσσερα πόδια.



13. Ο διάσημος παίκτης του ράγκμπι που επισκέφτηκε τον νεφροπαθή θαυμαστή του στο νοσοκομείο.



14. Τα αδέρφια που συνεργάστηκαν για να σώσουν μια γάτα.



15. Η κοινότητα που έκανε το όνειρο του Caine πραγματικότητα.





16. Ο παίκτης του ποδοσφαίρου που ξόδεψε 20.000 δολάρια για να αγοράσει παιχνίδια σε φτωχά παιδιά.



17. Το ζευγάρι που αντιπαρήλθε πόλεμο και αναπηρία.





18. Η προσωπική δωρεά σε θύμα του τυφώνα Σάντι.



19, 20. Όσοι βοήθησαν ανιδιοτελώς τις ώρες της κρίσης.




21. Οποτεδήποτε κάτι τέτοιο συμβαίνει.



πηγή: lifo.gr

4 σχόλια:

  1. Μόνο μια Παρασκευή θα μπορούσε να γίνει αυτό το post... Φοβερό φίλτατη Kat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ δυνατές εικόνες και πολύ δυνατές ιστορίες. Πολλές φορές η σκέψη που κάνω βλέποντας τέτοιες φωτο-ιστορίες είναι ότι παρατηρώ το ποσοστό των εικόνων από την Αμερική (ή τις Δυτικές χώρες άλλες φορές) να είναι σ' ένα ποσοστό 70% ας πούμε. Και πάντα σκέφτομαι ότι ας πούμε το αντίστοιχο παιδάκι με την εικόνα 1 σε πολλά μέρη στην Αφρική δεν θα είχε καν καροτσάκι. Το αντίστοιχο παιδάκι με την εικόνα 13 με τη νεφροπάθεια - όχι μόνο δεν θα έβλεπε κάποιον αγαπημένο του παίκτη - αλλά δεν θα μπορούσε να έχει καν ιατρική περίθαλψη.

    Πάντα, όμως, όπως είναι και λογικό, μας αγγίζουν θέματα τα οποία αυτός που τα παθαίνει έχει την κάμερα, τη φωτογραφική μηχανή και τα χρήματα να το διαδώσει (τυφώνας Σάντι, Boston Marathon, 9/11 κτλ).

    Αυτοί που θα καταφέρουν στη ζωή τους να συνεισφέρουν και σε ομάδες στις οποίες δεν πέφτουν τα φώτα της παγκόσμιας προσοχής, θ' αξίζουν τον όρο "ήρωες" όσο και οι υπέροχοι άνθρωποι στις παραπάνω φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Apistefta siginitiko afierwma. I agapimeni mu fwtografia einai auti me to tatouaz twn goniwn !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή