Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Let's get out of here: Northern Europe edition!


Ήρθε η ώρα να σας πάμε ακόμα ένα ταξίδι. Μέχρι τώρα έχουμε γυρίσει πολλά μέρη στον κόσμο (1, 2, 3), δεν έχουμε επισκεφτεί καθόλου όμως τη Βόρεια Ευρώπη. Αν, λοιπόν, σε κάποιους αρέσει ο μουντός καιρός, το κρύο και ο αέρας που περονιάζει, τότε σίγουρα θα χαρεί με τους σημερινούς προορισμούς μας.

Για αρχή κατευθυνόμαστε προς τη Νορβηγία. Δε θα μείνουμε κοντά στις πόλεις, αλλά θα βάλουμε τα παπούτσια για το περπάτημα και θα ανέβουμε το Pulpit Rock. Μην αγχώνεστε, 1-2 ώρες είναι.


Το Preikestolen (για εμάς τους μυημένους) είναι πλέον από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Νορβηγία. Πρόκειται για έναν γκρεμό 604 μέτρων, ο οποίος δημιουργήθηκε την εποχή των παγετώνων και διατηρείται ακόμα 10.000 χρόνια μετά. Η φύση, όπως φαντάζεστε, είναι εκπληκτική περπατώντας προς αυτό, όπως και η θέα μιας και ανεβείτε. Προσοχή, ωστόσο, γιατί οι ρωγμές που είναι εμφανείς ακόμα και με γυμνό μάτι, υποδηλώνουν ότι κάποια στιγμή και αυτό το κομμάτι θα αποσχιστεί από την ακτή. Καλό θα ήταν να μην είστε πάνω όταν συμβεί.

Φεύγοντας από τη Νορβηγία, παίρνουμε το δρόμο για τη Σκωτία και το Neist Point. Πρόκειται για το δυτικότερο άκρο της χερσονήσου στο Isle of Skye και είναι γνωστό για την πανέμορφη φύση, τις ειδυλλιακές βόλτες και το φάρο του.


Αν θέλετε να δείτε φάλαινες, δελφίνια, καρχαρίες κλπ, τότε πρέπει να το επισκεφτείτε, να περπατήσετε στα απόκρημνα σκαλοπάτια που οδηγούν στο φάρο και αν αυτό δε σας αρκεί, αρπάζετε και ένα πρόβατο από τις χιλιάδες που βοσκούν τριγύρω και αποζημιώνεστε.

Y.Γ. Είναι η ώρα και για τη γνωστή bonus φωτογραφία. Το Dingle Bay δεν είναι μια ξεχωριστή παραλία, ούτε κάτι το εκπληκτικό για να σας προτείνω να το επισκεφτείτε. Αν, όμως, έχετε τρέλα με τα δελφίνια θα βρείτε ενδιαφέρουσα τη σχεδόν βέβαιη συνάντησή σας με τον Fungi, το δελφίνι της παραλίας. Όπως θα δείτε και από τη φωτογραφία, δεν είναι καθόλου ντροπαλός!




5 σχόλια:

  1. And the breathtaking column goes on! Η φωτογραφία από το Pulpit Rock είναι τρελή όπως τρελός είναι κι αυτός που στέκεται στην άκρη του!

    Υ.Γ: Ο Fungi κλασική περίπτωση ΠΑΛΙΚΑΡΟΥ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πανέμορφες όπως πάντα... συνεχίζω να στηρίζω μετά μανίας την bonus photo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το δελφίνι είναι κλασσικός παλίκαρος και το σκεφτόμουνα όταν το έγραφα.

    Όσον αφορά στο Pulpit Rock, εμείς που το'χουμε στέκι, ξέρουμε ότι πριν μερικά χρόνια είχε οργανωθεί μέσω ίντερνετ η αυτοκτονία 2 γυναικών εκεί, η οποία έγινε τελικά οπότε ελπίζω ο τρελός της φωτογραφίας να μη δοκίμασε την τύχη του μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή