Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Let's get out of here: 中國 Edition!


Πρόσφατα ένας φίλος μου πήγε στην Κίνα. Γύρισε, λοιπόν, πολύ χαρούμενος και μου έλεγε για το ότι "ήταν φοβερή εμπειρία" και "αξίζει να δεις όλα αυτά τα πράγματα μια φορά στη ζωή σου". Σαν ύπουλη ποντικομαμή, τον περίμενα να μου δώσει λεπτομέρειες. Τον ρώτησα που πήγε στην Κίνα. Και άρχισε να μου λέει. Αυτό ήταν. Έπεσε στην παγίδα.

"Ρε ηλίθιε" του λέω, "πήγες στην Κίνα και δεν είδες τα 3 πιο ωραία - σημαντικά πράγματα, και το υστερόγραφο/φωτογραφία-bonus που το πας;". Με κοίταζε απορημένος. "Τι φωτογραφίες - bonus λες ρε;" μου είπε. Νόμιζε ότι είχα τρελαθεί. Πού να 'ξερε ότι μόλις είχε ξοδέψει τα ωραία του λεφτά χωρίς να δει τα παρακάτω;

Όταν πάτε στην Κίνα, αφήστε τα Πεκίνα και τα Σινικά τείχη κλπ. Θα πάτε εκεί που θα σας πω εγώ. Πρώτα πας στις κορυφές του YingXi, μια σειρά κορυφών και σπηλιών, εκπληκτικής ομορφιάς. Αν θέλετε και απόδειξη, ορίστε.


Όταν βαρεθείτε τα βουνά και το περπάτημα, φεύγετε και πάτε στη λίμνη Yueyaquan. Πρόκειται για μία λίμνη - όαση 6 χιλιόμετρα νότια από την πόλη Dunhuang. Η λίμνη σε σχήμα μισοφέγγαρου πήγε να εξαφανιστεί στη δεκαετία του 1990, αλλά ευτυχώς η παρέμβαση της κυβέρνησης ήταν καίρια και από τότε διασώζεται και μεγαλώνει κάθε χρόνο. Αποτελεί, μάλιστα, έναν πολύ δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες, που μπορούν να καταπιαστούν με βόλτες 4Χ4 και περιπάτους με καμήλες στην έρημο!


Ακολούθως, κατευθυνόμαστε στη βορειοδυτική Κίνα και τις σπηλιές Maijishan. Εδώ, έχουμε μια σειρά 194 σπηλιών με πάνω από 7.000 βουδιστικά αγάλματα σκαλισμένα πάνω στο βράχο και πάνω από 1.000 τετραγωνικά μέτρα τοιχογραφιών. Όπως καταλαβαίνετε, είναι ένα εκπληκτικό μνημείο το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε αν σας ενδιαφέρει αυτού του είδους η τέχνη!


Υ.Γ. Ήρθε κι η ώρα για την πατροπαράδοτη στους αιώνες φωτογραφία bonus. Για να κλείσουμε σήμερα, δεν έχουμε κάποιο μνημείο, αλλά φυτείες. Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Για φυτείες ρυζιού μιλάμε. Για να δείτε αυτήν την εικόνα, θα έπρεπε να είστε σε ελικόπτερο, αεροπλάνο, jetpack και όλα τα συναφή. Για αυτόν το λόγο, σας την προσφέρω απλόχερα εγώ.


Στην πόλη Yunnan, οι φυτείες του ρυζιού δεν είναι συνηθισμένες. Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για αφηρημένη τέχνη με όλα τα χρώματα που δίνουν οι καλλιεργητές. Ποτέ το ρύζι δεν ήταν τόσο όμορφο.

Υ.Γ.2 Μετά από όλα αυτά, ο φίλος μου έφυγε κλαίγοντας, σας μιλάω ειλικρινά. Ίσως φταίει ότι παντρεύεται κιόλας όπου να 'ναι, αλλά δεν ξέρω.



5 σχόλια:

  1. μπορεί να είσαι η πιο βρωμερή πιθηκοποδάρα όμως ρε άτιμε η στήλη σου είναι φοβερή! keep up the good work!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερές περιηγήσεις! Για μένα το 中國 Edition πέρασε στην 1η θέση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ama de mporis na pas me ta podia stis fyties, tote asto! :P

    ps: foveri stili, foveres photos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. teleia periigisi kai pali . !!! agapimeno meros auto stin erimo kai i fwtografia bonus pu panta einai bonus !!! Vios an8osparton ston mellontiko gabro :P:P:P !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια, συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή