Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Let's get out of here: City Edition!


Μέχρι τώρα έχουμε ταξιδέψει σε παραμυθένια μέρη. Έχουμε δει (1, 2) τη μαγεία της φύσης, την ομορφιά της ηρεμίας κλπ. Σήμερα λέω να αλλάξουμε λίγο το σκηνικό και να μεταφερθούμε στη βαβούρα. Το συγκεκριμένο "let's get out of here" ίσως σας φανεί λίγο μονότονο, καθώς πρόκειται να επισκεφτούμε 2 πόλεις γνωστές σε όλους. Να ξέρετε, όμως, ότι όταν πάμε κάπου, το κάνουμε με μοναδικό τρόπο.

Για σήμερα ξεκινάμε την περιήγησή με πρώτο προορισμό μας τον Καναδά. Το Τορόντο είναι μια πανέμορφη πόλη και χαρακτηρίζεται για την πολυπολιτισμικότητα της. Ένα από τα πιο κλασσικά trademarks του Τορόντο είναι το CN Tower. Πρόκειται για το ψηλότερο κτίριο στο δυτικό ημισφαίριο και ορθώνεται στα 553,33 μέτρα πάνω από τη γη. Είστε τύπος που ζει στα άκρα; Θέλετε η αδρεναλίνη να χτυπήσει κόκκινο; Τότε αν βρεθείτε εκεί κοντά, δοκιμάστε να κάνετε μια κράτηση για να σταθείτε στην άκρη του πύργου, σχεδόν στο κενό! Τι εννοώ;


Η παραπάνω δραστηριότητα ονομάζεται "Edge Walk" και νομίζω ότι το όνομα σε συνδυασμό με τη φωτογραφία τα λέει όλα. Κοστίζει περίπου 175 δολάρια και κρέμεσαι στο κενό για 20-30 λεπτά καθαρά. Αν σας ενδιαφέρει σοβαρά, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Φεύγουμε από τον Καναδά. Καιρός ήταν γιατί πολλή ώρα ξοδέψαμε εκεί πάνω και κανένας δεν ασχολείται με τον Καναδά ούτως ή άλλως. Κινούμαστε προς την Ευρώπη σε μια πόλη που έχει και αυτή έναν πελώριο πύργο, αλλά δε μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με το Τορόντο.


Αποφάσισα να πιέσω τον εαυτό μου και να μην πω πολλά λόγια για το Παρίσι. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι η πιο μαγευτική πόλη του κόσμου, χωρίς βέβαια να έχω βρεθεί σε εξωφρενικά πολλά μέρη. Η ομορφιά, η ιστορία, τα αξιοθέατα, η ατμόσφαιρα είναι όλα απαράμιλλα. Το λέω χωρίς ενδοιασμούς, αν δεν έχετε πάει στο Παρίσι πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να το βάλετε στο πρόγραμμά σας. Δε θα πω τίποτα άλλο για το τι μπορείς να δεις και να κάνεις εκεί γιατί θα πλατιάσω αφόρητα. Θα πω, όμως, το εξής. Λίγα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο είναι καλύτερα από μια νυχτερινή βόλτα στο Παρίσι, σε οποιοδήποτε concept και αν το βάλετε, είτε ερωτικό, είτε φιλικό, είτε μοναχικό. Για του λόγου το αληθές, δείτε και αυτό.



Υ.Γ. Παραδέχομαι ότι σήμερα δεν πρωτοτύπησα με τις επιλογές μου. Για αυτόν το λόγο, σας δίνω ξανά μια bonus φωτογραφία καθαρά για να φτιάξω την αισθητική σας. Πρόκειται για την πρώην πρωτεύουσα της Γερμανίας, τη Βόννη, και αυτός είναι ένας από τους πιο όμορφους δρόμους της.




5 σχόλια:

  1. wraies kai oi 3 epiloges. Parisi pl omorfo, alla me kerdise i fwtografia tis vonis, mono k mono epeidi dn to eixa xanade pote . !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ από τις φωτογραφίες θα επιλέξω Βόννη! Αυτό στο Τορόντο θα ήθελα να το κάνουμε όλοι μαζί με ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ την παρουσία του Νίκου! Παρίσι (αγαπημένος καημός του Λούη) πάντα υπέροχο... Αξίζει να δείτε και το βιντεάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oh paris!!! Je t'aime...

    i prwti fwto mou prokalei paniko(!)

    i deuteri mou ksipna poli omorfa sinaisthimata demena me katathlipsi giati den exw paei AKOMA ekei

    kai i triti me kanei na thelw na faw fraoules

    min stamatas MonkeyFeet!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε σταματήσουμε.Τον κόσμο θα τον... κατακτήσουμε!(τι περιμένατε?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή