Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Fridays at Glenti (15/03/13)


Η μέρα που όμοια της δεν υπάρχει και η στήλη που δεν κουράζεται να επαινεί τον εαυτό της είναι και πάλι γεγονός. Fridays at Glenti γιατί το αξίζετε...

Agenda: YOLOFR μετά από διαταγή του αφεντικού. Επιπλέον, Σκυλο-Παρασκευή, Friday Irrelevant Wisdom και το Friday Irrelevant Relevance.

Κι αν πιστεύετε ότι μπορείτε αλλά τελικά δεν μπορείτε, μην σκάτε... τουλάχιστο σήμερα είναι Παρασκευή.


Σκυλο-Παρασκευή



Friday Irrelevant Wisdom



Friday Irrelevant Relevance



YOLOFR

Με αθυροστομίες πραγματεύεται η στήλη και πάλι. Γιατί το ζητήσατε και επιπλέον πολύ απλά γιατί η στήλη μπορεί. ΤΕΛΟΣ.

Περί του γ*μώ το φελέκι μου ο λόγος. Και όπως γίνεται και στην γλωσσολογική ανάλυση της σημασίας των σύνθετων λέξεων, σπάζουμε τη φράση σε δύο μέρη και αφού τα εξηγήσουμε τα ενώνουμε για το επιθυμητό αποτέλεσμα (να ξέρουμε τι γ*μ*με βρε αδελφέ!).

Τη πρώτη γ*αμω-λέξη την έχουμε όλοι νομίζω (αίσχος!) άρα προχωράμε στη δεύτερη. Λοιπόν, η λέξη «φελέκι» προέρχεται απ' το τουρκικό felek που σημαίνει τύχη ή αλλιώς μοίρα, πεπρωμένο ή ακόμη και ριζικό. Και αν πάμε πιο βαθιά η λέξη felek προέρχεται με την σειρά της από το αραβικό falak που σημαίνει «ουράνια σφαίρα» (κάπου εδώ χειροκροτάτε).

Επομένως, όταν χρησιμοποιούμε την έκφραση-βλασφημία «γ*μώ το φελέκι μου» (ή εναλλακτικά: «το φελέκι μου», ή πιο κυριλέ «το φελέκι μου μέσα»), στην ουσία τα βάζουμε με την μοίρα μας, την κακοτυχία μας. Ανάλογη έκφραση χρησιμοποιούν και οι αντιπαθέστατοι (Fridays at Glenti rules) Τούρκοι, απ' τους οποίους «δανειστήκαμε» αυτή τη λέξη: «Kahpe felek» (πουτ@ν@ τύχη).


by Louis


1 σχόλιο:

  1. "Να ξέρουμε τι γ*μ*με βρε αδερφέ!", χαχαχαχαχαχα! FRRRRRRRRRRR !!! Στο τέλος του YOLOFR δεν θα έχει μείνει άγνωστη έκφραση με βρισιά! χαχαχαχα! Τι κι αν ο πρωταθλητής αντεπιτίθεται στο FRRR contest, τουλάχιστο σήμερα είναι Παρασκευή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή