Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Fridays at Glenti (15/02/13)


Η στήλη δεν κλέβει ούτε παραποιεί συχνά τραγούδια αλλά το ξέρετε πολύ καλά πως αν το έκανε το αποτέλεσμα θα ήταν το αναμενόμενο (βλέπε "υπέροχο", "τέλειο"). Αφιερωμένο, λοιπόν, σε όλους όσους υποκρίθηκαν χθες ότι είχαν μαζί τους τον/την βαλεντίνο/βαλεντίνα τους... Μία είναι η αγάπη σας και το ξέρετε...

Η στιγμή
για περισσότερα
περισσότερα θαύματα
αναπάντεχα
εκεί που έλεγες
θα 'μαι πάντα χαμένος
η αγάπη Παρασκευή έρχεται στο τέλος...

Για περισσότερα
περισσότερα θαύματα θέματα
ανεξήγητα (YOLOFR)
εκεί που κρύφτηκες
σε καρφώνει το βέλος
η αγάπη το Fridays at Glenti έρχεται στο τέλος...

Agenda: YOLOFR ξανά και ξανά και ξανά και ξανά μέχρι να πείτε ήμαρτον. Επιπλέον, δύο Σκυλο-Παρασκευές (γιατί δεν τις χορταίνουμε), Friday Irrelevant Wisdom και μια νέα στήλη: το "Friday Irrelevant Relevance".

Κι αν βάλατε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το αλεύρι, σε μεσαία φωτιά και ανακατέψατε προσεκτικά το μείγμα με σύρμα μέχρι να ροδίσει αλλά πάλι κάνατε σκ@τ@ τα κανελόνια, μη σκάτε... τουλάχιστο σήμερα είναι Παρασκευή.


Σκυλο-Παρασκευή (1)



Σκυλο-Παρασκευή (2)



Friday Irrelevant Wisdom



Friday Irrelevant Relevance



YOLOFR

Περί κάστανων ο λόγος. Κάστανων που δεν την παλεύουν. Και πάλι μετά από παραγγελία. Τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοόσο καλή είναι η στήλη.

Ας πάμε λίγο από την αρχή. Τζάκι, φωτιά... Τι μας λείπει; Κάστανα! Ε, λοιπόν, ποιος θα βγάλει τα κάστανα απ τη φωτιά; Εδώ ο ποιητής ίσως θέλει να παρομοιάσει την κατάσταση που βιώνει με τα κάστανα που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και είμαστε σε κατάσταση αναμονής μέχρι τα κάστανα να ψηθούν.

Το ίδιο και με τη φράση δεν τρέχει κάστανο, όπου δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τα κάστανα στη φωτιά αν παραψηθούνε γιατί δεν συντρέχει τέτοια κατάσταση άγχους.

Απ' τη φράση δεν τρέχει κάστανο βγαίνει η φράση δεν την παλεύω κάστανο που περιγράφει και χρησιμοποιείται σε εξωφρενικές ή ανυπόφορες καταστάσεις (και άτομα, κυρίως άτομα).

Ίσως να περιγράφει μια κατάσταση όπου το περιβάλλον προκαλεί ανυπόφορη συναισθηματική φόρτιση - συμφόρηση, ταραχή και άγχος στο άτομο... Ουσιαστικά παρομοιάζουμε τον εαυτό μας με τα κάστανα στη φωτιά αφού θέλουμε να απαλλαγούμε - αποφύγουμε την ταλαιπωρία και τη ψυχική φθορά πηγαίνοντας σ' ένα περιβάλλον πιο οικείο και ευχάριστο... Ή την ίδια την κατάσταση την παρομοιάζουμε τη διάθεση / ψυχολογία του ψήστη κάστανου (βαρετή - υπομονετική) συνάμα "δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις".

Όμοιο δηλαδή με μια κατάσταση όπου δεν αντέχουμε μια καταπίεση ή την καταναγκαστική καταπίεση και εκβίαση όπως το να περιμένουμε σε μια ουρά στην τράπεζα με το χαρτάκι - νουμεράκι προτεραιότητας στο χέρι. Κάπου εκεί ανάμεσα βγαίνει λοιπόν η φράση δεν την παλεύω κάστανο.


by Louis


3 σχόλια:

  1. Yolofr u blow my mind! se efharistw latrefti stili! p.s. skiloparaskevi no 2 pethainw!!!! skiloparaskevi no 1, den fainetai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πάμε όλοι μαζί!

    Για περισσότερα
    περισσότερα θέματα
    ανεξήγητα (YOLOFR)
    εκεί που κρύφτηκες
    σε καρφώνει το βέλος
    το Fridays at Glenti έρχεται στο τέλος...

    χαχαχαχαχαχαχα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή