Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Fridays at Glenti (01/02/13)


Η κορύφωση της εβδομάδας, αυτό που με τόσο κόπο περιμένατε και που και πάλι δεν σας απογοήτευσε. Καλημέρα! Είναι Παρασκευή και είστε στο Fridays at Glenti.

Πρώτη μέρα του πιο ωραίου μήνα του έτους (έρχονται τα γενέθλια μου) και δεν θα μπορούσε από το να είναι φυσικά Παρασκευή. Επιπλέον είναι ένας ανάλαφρος μήνας που φεύγει πολύ πιο γρήγορα απ' όλους τους άλλους και που έχει επιπλέον την ευθύνη / βάρος της πιο ρομαντικής μέρας του έτους. Και μη μου το παίζετε και καλά υπεράνω γιατί η στήλη το ξέρει πως όλοι στις 14 Φεβρουαρίου κάποιου έτους της ζωής σας, ακούσατε / νιώσατε την καρδιά σας να σκιρτάει λίγο περισσότερο και κάνατε το κάτι - ρομαντικά - περισσότερο.

Τι έχουμε για σήμερα; Η λατρεμένη από την πρώτη στιγμή στήλη YOLOFR επιστρέφει για να μας κάνει ακόμα πιο σοφούς. Επιπλέον Σκυλο-Παρασκευή, Friday Irrelevant Wisdom, μια ολοκαίνουρια στήλη, το Friday Irrelevant chart και τέλος θα έχουμε, και πάλι, μια ειδική αφιέρωση στην εξωτερική συνεργάτιδα της στήλης Kat, που φροντίζει να υπενθυμίζει σε όλους πόσο χάλια είναι κάποιες άλλες μέρες.

Κι αν συνειδητοποιήσατε ότι μόλις έφυγε ακόμη ένας μήνας (κιόλας ;;;) και 'σείς δεν κάνατε τίποτα ουσιαστικό ακόμα μέσα στη χρονιά, μην απελπίζεστε καλοί μου Παρασκευο-fans... τουλάχιστο σήμερα είναι Παρασκευή.


Σκυλο-Παρασκευή



Friday Αφιέρωση (Kat)



Friday Irrelevant Wisdom



Friday Irrelevant Chart



YOLOFR

Μήπως ξέρετε από πού βγήκε η φράση "της πουτάνας το κάγκελο"; Μην κάνετε έτσι! Σιγά, πολύ πιθανόν να το λέτε και 'σείς. Η στήλη δεν έχει ταμπού και το αποδεικνύει. Και επειδή δεν έχετε ιδέα από πού βγαίνει η φράση, είναι ώρα να μάθετε.

Λοιπόν, η έκφραση "της πουτάνας το κάγκελο" προέρχεται από τη γερμανική κατοχή (όχι τη σημερινή, εκείνη του '40). Οι Γερμανοί που λέτε τοποθετούσαν τις ιερόδουλες μπροστά από ένα κάγκελο με αριθμημένα τα κενά ανάμεσα στις σιδεριές, για να επιλέξει ο καθένας αυτήν που ήθελε. Αλλά επειδή οι μεν Γερμαναράδες δεν ήξεραν τη γλώσσα των δε Ελληνίδων, γινόταν μεγάλο μπέρδεμα μέχρι να συνεννοηθούν, της πουτάνας το κάγκελο δηλαδή...


by Louis

Fridays at Glenti (01/02/13), by Louis

4 σχόλια:

  1. hahahahahaha, louis & agapimeni, latrefti stili, mou ftiaxate ligo ti diathesi!
    1. efharistw polu gia tin afierwsi!kai btw, true...
    2. Friday Irrelevant Chart, ekpliktiko.
    3. Agapito Yolofr, twra exigoudai ola...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. episis, agapito yolofr, mporeis na mas exigiseis se mia apo tis epomenes upermeres ti einai ta prekia kai gt merikoi merikoi theloun na mas ta gamisoun? (ehw kai alles tetoies apories, tha stis pw en kairw...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. hahaha to YOLOFR ta spaei!! oso kai i aporia tis kat!!! perimenoume apantisi next frrriday!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. FRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR !!! Το YOLOFR έκλεψε την παράσταση, ήταν τέλειο!

    Y.Γ 1: Δηλώνω και επίσημα ότι παραδίνομαι και το τουλάχιστο θα παραμένει ως έχει! χαχαχαχαχα!

    Υ.Γ 2: Σήμερα μπάσκετ ο Παναθηναϊκός! Εμπρός καλή μου Παρασκευή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή