Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Εξηγήσεις για το γαϊδούρι δίνει η Google


Ένα γαϊδουράκι έμοιαζε να χτύπησε και να εγκατέλειψε στην τύχη του το αυτοκίνητο της υπηρεσίας Google Street View, καθώς διέσχιζε την περιφέρεια Κουένενγκ στην Μποτσουάνα της Νότιας Αφρικής.

Ο Kei Kawai, υπεύθυνος για τους χάρτες της Google απολογήθηκε για την αποκαλυπτική φωτογραφία που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου (σε ένα blog post υπό τον τίτλο Never Ass-ume). Διαβεβαίωσε όλους όσους ανησυχούν ότι το γαϊδουράκι είναι ζωντανό και καλά, μετά από ένα μπάνιο στην άμμο.

Κοιτώντας τη φωτογραφία 360 μοιρών, εύκολα μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι ο οδηγός του οχήματος χτύπησε το γαϊδούρι που εμφανίζεται στη φωτογραφία, μια όρθιο και μια ξαπλωμένο στην άμμο.


Όπως εξηγεί ο Group Product Manager των Google Maps, το γαϊδουράκι απολάμβανε ήδη ένα "μπάνιο στην άμμο". Καθώς αντιλήφθηκε το όχημα να πλησιάζει, σηκώθηκε, διέσχισε τον δρόμο και συνέχισε τον δρόμο του προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ο Κέι παραθέτει τρεις φωτογραφίες. Στις δύο πρώτες, το όχημα Street View πλησιάζει και φωτογραφίζει από απόσταση το γαϊδουράκι που κυλιέται στην άμμο. Στην επόμενη, το ζώο σηκώνεται και παραμερίζει και στην τελευταία (από την κάμερα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου) κοιτάει το απερχόμενο όχημα με περιέργεια.


Πριν δοθούν εξηγήσεις, η φωτογραφία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις. Μετά, στάθηκε αφορμή για να δούμε υπέροχες φωτογραφίες από την άγρια φύση της νοτιοαφρικανικής χώρας.


πηγή: philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου