Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Fridays at Glenti (18/01/13)


Κυρίες και κύριοι, καλή σας μέρα και καλή χρονιά! Ναι, είναι το πρώτο Fridays at Glenti της χρονιάς και είστε όλοι πολύ χαρούμενοι γιατί περιμένατε με ανυπομονησία την πανωραία. Ε, το λοιπόν είναι εδώ.

Παρασκευή και τα μυαλά πουρέ!

Φέτος η στήλη (όπως είναι και το κλισέ) έχει βάλει νέους στόχους. Πιο ψηλούς, πιο δυνατούς. Θα μου πείτε, πως γίνεται; Κι όμως η στήλη έχει βάλει στόχο φέτος να σας εμπλουτίσει τις γνώσεις. Μετά την τεράστια επιτυχία της ενότητας Friday Irrelevant Wisdom που κέρδισε 3 Pulitzer και 2 Emmy (Oscar δεν μας έδωσαν λόγω παράγκας), η στήλη Fridays at Glenti παρουσιάζει την ενότητα YOLOFR (You Only Learn On Frrrrrr) που θα κάνει ακριβώς αυτό που λέει, θα μας μάθει πράγματα που μόνο εδώ θα μπορούσαμε να μάθουμε.

Κι αν η μασέλα σας από το κρύο is shaking like a Polaroid picture και το μόνο που θέλατε σήμερα που ξυπνήσατε ήταν να ξαναμπείτε στο ζεστό κρεατάκι... ρε, να το πάρει το ποτάμι... τουλάχιστον σήμερα είναι Παρασκευή.


Σκυλο-Παρασκευή



Friday Article (Η χειρότερη μέρα του 2013)

Ο Βρετανός ψυχολόγος Κλιφ Άρναλ - βάσει ενός μαθηματικού τύπου - έδειξε ότι η 21η Ιανουαρίου θα είναι για φέτος η πιο απογοητευτική ημέρα του 2013.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της "New York Daily News", ο Βρετανός ψυχολόγος έλαβε υπόψιν του μια σειρά παραγόντων που τον οδήγησαν στο συμπέρασμα αυτό. Πρώτα απ' όλα είναι οι καιρικές συνθήκες. Κατά δεύτερον, είναι το επίπεδο χρέους, δηλαδή η διαφορά ανάμεσα στα χρέη που έχουμε και στη δυνατότητα να τα αποπληρώσουμε. Επίσης, την 21η Ιανουαρίου έχουμε αφήσει πίσω μας τις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά και τις ελπίδες που γεννά η έλευση του νέου έτους μαζί με τους στόχους που θέτουμε κάθε χρόνο.

Η στήλη το μόνο που έχει να επισημάνει είναι πως μια Δευτέρα επιλέχθηκε επιστημονικά ως η χειρότερη μέρα της χρονιάς. Τυχαίο ;;;



Friday Irrelevant Wisdom



Celeb Friday



YOLOFR

Μήπως ξέρετε από πού βγήκε η φράση "Με το νι και με το σίγμα"; Η στήλη δεν το νομίζει. Σε λιγότερο από 34,5 δευτερόλεπτα θα ξέρετε!

Παλαιότερα, όταν τα παιδιά μάθαιναν υποκοριστικά, ο δάσκαλος τους έλεγε ότι η αρχική τους κατάληξη ήταν σε -ιο και ότι στα μεσαιωνικά χρόνια ήταν σε ιον και ιν, για να καταλήξει στο τέλος το απλό ι . Π.χ. παιδίον, παιδίν, παιδί. Επίσης, ότι ο τύπος των θηλυκών τριτόκλιτων ήταν σε -ις και κατέληξε να φύγει το τελικό -ς. Π.χ. πόλις, πόλι. Όταν στους τελευταίους αιώνες άρχισαν να γράφουν το χέρι, το πόδι, χωρίς το -ν και η πίστι, η πόλι.

Χωρίς το -ς, οι τύποι που είχαν το νι και το σίγμα θεωρούνταν οι πιο σωστοί και οι κομψότεροι. Γι' αυτό όποιος μιλούσε με το νι και με το σίγμα μιλούσε σωστά και τέλεια. Απ' αυτό, λοιπόν, βγήκε η φράση "του τα είπα με το νι και με το σίγμα".


by Louis


5 σχόλια:

  1. FRRRRRRRR!bravo gia to YOLOFR, polu mou aresei...Parakalw polu, stous stohous tis stilis gia to 2013, na bei kai to cheerleading song! Otan me to kalo ginei kai afto, tha proherisoume kai se adistoihi xorografi kai videoskopisi aftwn.e re kati glentia... (glentiblogspot)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. frrrrrrrrrrrrr!! YOLOFR ta spaei!! exei i dikio i kat! 8eloume song!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ego nomizo na vazete na akume to friday tis rebecca black KATHE paraskevi etsi gia na ftiaxnomaste :pp

    love
    gitonissa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί καλέ γειτόνισσα
    αφού σου τηλεφώνησα
    και είπες πως θ’ αφήσεις το κλειδί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή