Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Αν θα πάτε ταξίδι, προσοχή στις χειραψίες!


Αν θέλετε να δείξετε τους καλούς σας τρόπους με μια χειραψία σ' ένα ταξίδι, τότε ξανασκεφτείτε το. Ειδικά αν προορισμός σας είναι η Κορέα, η Ταϊλάνδη, χώρες της Μεσογείου ή η Μέση Ανατολή. Τι πρέπει να προσέξετε, λοιπόν, σ' αυτούς τους προορισμούς για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως;

Καλώς ήρθατε για αρχή στις χώρες τις Μεσογείου. Εδώ επιτρέπεται να αγγίξεις τον ώμο κάποιου ανθρώπου όταν του μιλάς και να τον αγκαλιάσεις ή να τον φιλήσεις στο μάγουλο προς ένδειξη συμπάθειας. Αποφύγετε όμως να τον χτυπήσετε ελαφριά στην πλάτη προς ένδειξη οικειότητας. Μπορεί να παρεξηγηθείτε χωρίς καν να φταίτε.

Προορισμός σας είναι η Ταϊλάνδη; Τότε θυμηθείτε να μην αγγίξετε το κεφάλι κανενός ντόπιου, ακόμη και αν αυτός είναι ένα μικρό παιδάκι! Το κεφάλι θεωρείται ιερό κομμάτι του σώματος και καλύτερα να μείνετε μακριά από αυτό.

Αν πάλι βρεθείτε σε κάποια από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, τότε να είστε προετοιμασμένοι γιατί εδώ η επαφή σε δημόσιους χώρους απαγορεύεται δια ροπάλου. Για οποιονδήποτε λόγο. Ενδεικτικά, στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, ακόμη και ανάμεσα σε ζευγάρια απαγορεύεται να αγγίζονται...


πηγή: travelstyle.gr

2 σχόλια:

  1. "Που 'σαι ρε μεγάλε", "πατ στην πλάτη" και άλλες αηδίες κομμένες χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας μία φορά μου είχε κάνει "πατ" στην πλάτη. Τον κοιτάω καλά - καλά και του λέω: "Ήρθες στη Μεσόγειο και τολμάς να μου κάνεις "πατ" στην πλάτη ρε αληταρά;". Αυτός κοκκινίζει από τη ντροπή του και μου ζητάει χίλια συγγνώμη. Μετά τον έσπασα στο ξύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή