Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Τέσσερις λέξεις έσπασαν επτά χρόνια σιωπής


Δεν είχε κάνει ούτε μία ερώτηση στο δικαστήριο σχεδόν για επτά ολόκληρα χρόνια. Και ξαφνικά ο δικαστής Κλάρενς Τόμας του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ μίλησε.

Ο 64χρονος Τόμας απευθύνθηκε σ' έναν δικηγόρο που παρουσίαζε την υπόθεσή του. "Λοιπόν, αυτός δεν το..." είναι οι τέσσερις λέξεις που εκστόμισε ο δικαστής σύμφωνα με τα πρακτικά, εν είδει σχολίου σχετικά μ' ένα αστείο για τους δικηγόρους που σπουδάζουν στο Χάρβαρντ και το Γέιλ. Δεν είναι και απόλυτα σαφές τι εννοούσε, πάντως αναμφισβήτητα το γεγονός ότι ο δικαστής μίλησε αποτελεί είδηση.

Από τις 22 Φεβρουαρίου του 2006 είχε να μιλήσει ο Κλάρενς Τόμας, έχοντας ο ίδιος αφήσει να εννοηθεί πως ακολουθεί αυτή την προσέγγιση γιατί θέλει να δίνει στους δικηγόρους την ευκαιρία να παρουσιάζουν απρόσκοπτα την υπόθεσή τους.

Έχει δηλώσει, επίσης, ότι έχει συναίσθηση του πώς μιλάει, καθώς όταν ήταν παιδί τον πείραζαν σχετικά με τη διάλεκτο που χρησιμοποιούσε μεγαλώνοντας στην πολιτεία της Τζόρτζια, και έτσι ανέπτυξε τη συνήθεια να μην κάνει ερωτήσεις ούτε στο κολέγιο, ούτε στη Νομική Σχολή.

Ανταποκριτές μετέδωσαν πως το σχόλιο του δικαστή δεν ήταν σαφές, πέραν του ότι φάνηκε να αστειεύεται σχετικά με τους αποφοίτους Νομικής των Άιβι Λιγκ.

Ένας δικηγόρος εκτίμησε πως το σχόλιο του Κλάρενς Τόμας "στόχευε" τη Νομική Σχολή του Γέιλ, άλλος εκτίμησε όμως πως στο στόχαστρο ήταν η Νομική του Χάρβαρντ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το θέμα είναι πως ο δικαστής έλυσε επτά χρόνια σιωπής


πηγή: philenews.com

2 σχόλια:

  1. Μ' αρέσει που κάνουν εκτιμήσεις για την έκφραση "λοιπόν, αυτός δεν το...". χαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είχαν σχολιάσει σε αντίστοιχη φάση και στο Boston Legal αυτό και προσπαθούσαν να τον κάνουν να μιλήσει!χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή