Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Κουτάβι νεκρό σε βιτρίνα pet shop | Kat & dogs


Δεν χρειάζονται λόγια. Η ιστορία μιλάει από μόνη της. Λέμε ΟΧΙ στην πώληση ζώων στα pet shops. Και σίγουρα λέμε ΟΧΙ στους παράνομους εκτροφείς, οι οποίοι - κάτω από άθλιες συνθήκες - ζευγαρώνουν τα ζώα τους και προμηθεύουν τα pets shops.

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο...


Νεκρό κουτάβι σε βιτρίνα pet shop στο Παγκράτι
Παρέμενε για μέρες νεκρό στο ίδιο κλουβί με το ζωντανό αδερφάκι του


Στο κατάστημα πώλησης και καλλωπισμού ζώων, που βρίσκεται στο Παγκράτι στην οδό Φιλολάου, εντοπίστηκε νεκρό μέσα στη γυάλινη βιτρίνα το κουτάβι που βλέπετε, το βράδυ της Κυριακής 2/12. Διερχόμενοι παρατήρησαν από μακριά ότι το ζώο δεν κουνιότανε και, όταν πλησίασαν, είδαν πως αυτό είναι νεκρό.

Η Στ.Δ., που τράβηξε την φωτογραφία με το κουτάβι σε νεκρική ακαμψία στις 22.40, κάλεσε στο τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης αλλά δεν τον εντόπισε. Ενημέρωσε, όπως πληροφορηθήκαμε, και την Αστυνομία, η οποία εξήγησε ότι δεν μπορεί να παρέμβει αν το μαγαζί δεν είναι ανοιχτό για να στείλει περιπολικό.

Το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν κλειστό από το μεσημέρι του Σαββάτου και κανείς δεν είναι βέβαιος πόσες ώρες πέρασαν από τότε που το σκυλάκι πέθανε.

Αύριο το πρωί στις 08.00 μια ομάδα φιλόζωων θα πάει στο pet shop και θα διαμαρτυρηθεί για αυτό το αίσχος ενώ στη συνέχεια θα γίνει και καταγγελία εις βάρος του ιδιοκτήτη. Εκτός από τη φωτογραφία υπάρχει και βίντεο, το οποίο είναι ένα ακόμα ακλόνητο στοιχείο.

Δυστυχώς το νεκρό κουτάβι, μέχρι αυτήν την ώρα που γράφουμε το θέμα, βρίσκεται στο ίδιο κλουβί με το ζωντανό αδερφάκι του.

Άλλη μια τρανή απόδειξη των συνθηκών κάτω από τις οποίες γίνεται το εμπόριο αυτών των πλασμάτων, τα οποία αντιμετωπίζονται από τη νομοθεσία ως άψυχα προϊόντα.

Άλλη μια απόδειξη του γιατί πρέπει να σταματήσει η πώληση ζώων από καταστήματα...


πηγές: lifo.gr, zoosos.gr


3 σχόλια:

  1. Σ' έναν ιδανικό κόσμο, νομίζω τα pet shops θα μπορούσαν να είχαν έναν φιλοζωικό χαρακτήρα. Θα βοηθούσαν - δηλαδή - αδέσποτα ζωάκια μέχρι αυτά να βρουν ιδιοκτήτη.

    Σήμερα, ξέρεις εσύ Kat, που έχεις παραπάνω γνώση στο θέμα: όλα τα pet shops λειτουργούν έτσι όπως αυτό του θέματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή