Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Michael Jordan stories!


Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν καλά ότι είμαι junkie. Ε, ναι, λοιπόν, δε ντρέπομαι να το παραδεχτώ. Λένε ότι η παραδοχή είναι το πρώτο βήμα προς την επίλυση του προβλήματος. Μόνο που στην περίπτωση μου δεν υπάρχει πρόβλημα. Το ναρκωτικό μου, βλέπετε, είναι το ΝΒΑ.

Μία από τις αγαπημένες μου ασχολίες είναι να ψάχνω να βρίσκω περίεργες ιστορίες, χαμένες στο χρόνο. Σήμερα θα σας πω δύο από αυτές που αφορούν τον θρύλο Michael Jordan.

Πρόσφατα, έδωσε μια συνέντευξη ένας βοηθός προπονητή στους Bulls, όταν έπαιζε ο Jordan και σε αυτήν είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Ο Air ήταν γνωστός για τα mind games που έπαιζε σε αντιπάλους και ήταν σημαντικό μέρος του παιχνιδιού του. Δείτε τα δύο σπαρταριστά παραδείγματα!

1. Ποιος ήταν ο καλύτερος αμυντικός; Ο Πίπεν ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους αμυντικούς όλων των εποχών. Αλλά ο MJ ήταν καλύτερος αμυντικός. Ο Michael μπορούσε να "σβήσει" οποιονδήποτε στον κόσμο για 3 λεπτά. Ο Jordan ήταν ο πιο παθιασμένος competitor που είχε δει ο coach Bach όλα τα χρόνια που βρισκόταν στο χώρο του μπάσκετ. Στα σωματικά τους προσόντα ο Jordan και ο Pippen ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο. Αλλά όταν προσθέσουμε τους παράγοντες σκληρότητα και trash talk, o MJ είχε προβάδισμα.
 

Όταν ο Bach ήταν βοηθός στους Hornets to 1995, είχαν καλή ομάδα με παίκτες όπως ο Glen Rice, ο Mourning και ο Johnson. Η σειρά στα playoffs ήταν ισόπαλη 2-2 και οι Hornets είχαν μία ευκαιρία να κερδίσουν το Game 5 στο Σικάγο. Σε μία από τις πιο σημαντικές επιθέσεις του αγώνα, ο Mugsy (ένας από τους πιο κοντούς παίκτες ever στο μπάσκετ) είχε τη μπάλα και η ομάδα του έχανε με 1 πόντο. Ο Jordan, που τον μάρκαρε, του έδωσε χώρο και του είπε: "σούταρε γαμημένε νάνε (fucking midget)". Ο Mugsy σούταρε, το σουτ δεν πλησίασε καν στο να μπει. Έναν χρόνο μετά ο Mugsy είπε στον Bach ότι πιστεύει ότι αυτή η επίθεση κατέστρεψε την καριέρα του. Η ευστοχία του δεν επέστρεψε ποτέ.

2. Τη μέρα πριν τον 4ο τελικό ανάμεσα στους Bulls και τους Suns (οι Bulls ήταν μπροστά με 2-1). Ο Michael και ο Charles Barkley πήγαν για γκολφ. Έπαιξαν 48 τρύπες. Και ο Michael αγόρασε στον Charles ένα σκουλαρίκι αξίας 20.000 δολαρίων. Ο Bach ρώτησε τον MJ "γιατί το έκανες αυτό;" και ο Michael απάντησε "δεν θα μπει στον δρόμο μου στη συνέχεια της σειράς. Τι είναι 20.000 δολάρια για μένα; Ο Charles νομίζει ότι είμαστε φίλοι. Τον σιχαίνομαι τον γαμημένο τον χοντρό (fat fuck)". Ο Jordan έβαλε 55 πόντους στο Game 4 και ο Barkley δεν τον ακούμπησε ούτε  μία φορά σ' όλο το ματς.

Και αν αυτές οι ιστορίες σας χαλάνε την αγγελικά πλασμένη εικόνα που είχατε για τον Jordan στο μυαλό σας, έχω το κατάλληλο φάρμακο!



Μη δω κανέναν να πει "είναι 4 ώρες το video". Ναι, είναι 4 ώρες γιατί είναι ο Jordan, οπότε και 14 να ήταν δίκιο θα είχε αυτός που το έφτιαξε!

5 σχόλια:

  1. Πόσο χάλια θα νιώθει ο Barkley, που δεν πήρε ποτέ δαχτυλίδι στην καριέρα του, όταν θα έμαθε αυτήν την ιστορία;

    Για τον Muggsy Bogues πήρε εκδίκηση ο υπολογιστής στο 2K13. Ο χειρισμός του Jordan βρισκόταν στον φίλο μας Nets, έβγαλε τον MJ στον αιφνιδιασμό αλλά εκεί τον περίμενε μία μεγαλοπρεπέστατη τάπα από τον Bogues! χαχαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα είναι μόνο 4 ώρες το video...

    πολύ ωραίες ιστορίες MonkeyFeet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το είπες πολύ σωστά Ελέφαντα!4 ώρες μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπαν τα πόδια της μαϊμούς στον Ελέφαντα: Ινδιάνικο Γλέντι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή