Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Fridays at Glenti (30/11/12)


Καλημέρα! Τελευταία μέρα του Φθινοπώρου σήμερα. Από αύριο χειμώνας. Κρύο, βροχές και λίγο χιόνι αν είμαστε τυχεροί. Σήμερα όμως είναι Παρασκευή. Τέλος. Και μάλιστα είναι Παρασκευή και έχει... Fridays at Glenti.

Τι έχουμε σήμερα (εκτός από ανείπωτη χαρά γιατί είναι Παρασκευή); Η ταξιδιωτική στήλη που ΟΛΟΙ αγαπήσαμε επιστρέφει. Θυμίζουμε πως απαραίτητη - και μοναδική - προϋπόθεση για να φιλοξενηθεί μια χώρα / πόλη / χωριό / μνημείο στη στήλη είναι το όνομα τους.


Friday Maths



Friday Rocks



Friday Irrelevant Wisdom



Friday's Travel - Frrrrrankfurt

Η Φραγκφούρτη είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Βρίσκεται στον ποταμό Μάιν και έχει πληθυσμό περίπου 650.000 κατοίκους (5 εκατομμύρια στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή).

Η Φραγκφούρτη είναι γνωστή για τους ουρανοξύστες της και είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που επιτρέπει να κτιστούν ουρανοξύστες μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Είναι το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, καθώς είναι η έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου (Deutsche Börse AG), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πολλών τραπεζών, όπως η Ντόιτσε Μπανκ και η Κομέρτσμπανκ.








Σημείωση: Πατήστε πάνω στην τελευταία φ(ρ)ωτογραφία δια μεγιστοποίηση της απολαύσεως της όρασης.


by Louis


3 σχόλια:

  1. Το τελευταίο FRRRRRRRRRRRRRινοπωρινό Fridays at Glenti!

    Από τις πρώτες στήλες τρελάθηκα με το όνομα Friday Irrelevant Wisdom! χαχαχαχαχαχα!

    Όσον αφορά τη Φρρρραγκφούρτη (που λόγω της στήλης έμαθα ότι δεν λέγεται ΦραΝΚφούρτη) έχω να πω ότι ντροπιάζει το όνομα της λόγω των αμέτρητων τραπεζικών κέντρων που έχει! Να ονομαστεί Αγκφούρτη σκέτο!

    Υ.Γ: FRRRRRR :))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Friday Irrelevant Wisdom...poso sofia krivei mesa tou...FRRRRRRRRRRRRRRRRRR kai pame gia xeimwna kai (k)FFFFFFFFFFRYO!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή