Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

"Four more years" για τον Ομπάμα


Με το σύνθημα "μπροστά" ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τους Αμερικανούς "άλλα τέσσερα χρόνια" στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και έπειτα από μία σκληρή αναμέτρηση κέρδισε το στοίχημα εξασφαλίζοντας την παραμονή του στο Λευκό Οίκο.

Λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) τα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα ανακήρυξαν τον Ομπάμα νικητή έπειτα από μία εκλογική βραδιά που κράτησε την Αμερική και τον κόσμο όλο με κομμένη την ανάσα εξαιτίας της οριακής μάχης που δόθηκε σε πολιτείες - κλειδιά.



Ο Μπαράκ Ομπάμα κατέκτησε τελικά το Οχάιο, κατέκτησε και την προεδρία... Ο Αμερικανός πρόεδρος "άγγιξε" τον μαγικό αριθμό των 270 εκλεκτόρων φθάνοντας τους 303 εκλέκτορες μέχρι στιγμής και ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος παραδέχτηκε την ήττα του, περιορίζεται σε 206 εκλέκτορες χωρίς να πετυχαίνει το στόχο να καταστήσει τον Ομπάμα "πρόεδρο της μίας θητείας".

Σε ψήφους, η νίκη μεταφράζεται σε 53.528.142 (50%) για τον Μπαράκ Ομπάμα, έναντι 52.825.769 (49%) για τον Μιτ Ρόμνεϊ.

"Αυτό έγινε χάρη σε σας. Σας ευχαριστώ" έγραψε ο Ομπάμα αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των προβλέψεων για τη νίκη του. "Είμαστε όλοι μαζί" ανέφερε και ανάρτησε μια φωτογραφία με την σύζυγό του Μισέλ και τη λεζάντα "Άλλα τέσσερα χρόνια".



Glenti comment: Δεν είναι ότι θα σταματήσουν οι πόλεμοι. Δεν είναι ότι θα σταματήσει η κρίση. Δεν είναι ότι θα σταματήσει ο κόσμος να πεινάει. Δεν είναι ότι σήμερα δεν θα ψηφιστεί και το τρίτο μνημόνιο. Είναι, όμως, μία καλή είδηση ότι κέρδισε ο Ομπάμα τον Ρόμνεϊ. Γενικά, όποτε κερδίζει ένας δημοκρατικός υποψήφιος στην Αμερική έναν ρεπουμπλικάνο είναι καλή είδηση. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο δημοκρατικός είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο συμπαθητικός πρόεδρος των Η.Π.Α που έχουμε γνωρίσει.


πηγή: news.in.gr

3 σχόλια:

  1. Συνηθίζω να κρίνω ακόμα και πολιτικούς από αυτό που μου βγάζουν. Όλοι ξέρουμε ότι στην Αμερική ο πρόεδρος είναι συνήθως δέσμιος τεράστιων συμφερόντων, τραπεζών κτλ. Αυτό που μου βγάζει ο Ομπάμα είναι ότι, αν ήταν αποκλειστικά στο χέρι του, θα γινόταν ίνδαλμα για τους Αμερικάνους και συμπαθής σ' όλο τον κόσμο. Τώρα αυτό είναι δύσκολο να γίνει, αλλά πάντα η 2η τετραετία έχει πιθανότητες να είναι καλύτερη από την 1η (εξαρτάται βέβαια και από τις προθέσεις) γιατί δεν δεσμεύεται από μελλοντικές εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα δικά μου συναισθήματα είναι ανάμεικτα... Κάτι μέσα μου λέει "ευτυχώς" και ταυτόχρονα κάτι άλλο λέει "δεν θα αλλάξει τίποτα"... δεν διαφωνώ όμως με ότι ο Ομπάμα είναι ο πιο συμπαθής προέδρος των Ηνωμένων ΠΟΛΕΜΑΡΧΩΝ Αμερικής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά τα λόγια ας πούμε δεν θα τα έλεγε ποτέ ο Ρόμνεϊ...

    "I believe we can keep the promise of our founding, the idea that if you're willing to work hard, it doesn't matter who you are or where you come from or, what you look like or where you love. It doesn't matter whether you're black or white or Hispanic or Asian or Native American or young or old or rich or poor, abled, disabled, gay or straight. You can make it here in America if you're willing to try".

    ΑπάντησηΔιαγραφή