Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Λουτρό αίματος στο... World of Warcraft


Χάκερ που κατάφεραν να εισβάλουν στον εικονικό κόσμο του World of Warcraft δολοφόνησαν όλους τους χαρακτήρες σε ορισμένες μεγάλες πόλεις του παιχνιδιού, από τους ίδιους τους παίκτες μέχρι τους χαρακτήρες που παράγει το ίδιο το παιχνίδι.

Σε εικόνες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, οι σκελετοί σχηματίζουν ολόκληρα βουνά στους δρόμους.


Η εταιρεία Blizzard Activision που αναπτύσσει το World of Warcraft επιβεβαίωσε το πρωτοφανές μακελειό και υποσχέθηκε ότι πήρε μέτρα για να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.

"Ορισμένα βασίλεια [του παιχνιδιού] επηρεάστηκαν από παρέμβαση εντός του παιχνιδιού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των χαρακτήρων των παικτών, καθώς και χαρακτήρων που δεν ανήκουν στους παίκτες, σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες πόλεις [του παιχνιδιού]", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας με την ονομασία "Nethaera".

Πρόσθεσε ότι το κενό ασφάλειας που αξιοποίησαν οι χάκερ "έχουν ήδη διορθωθεί", οπότε το περιστατικό δεν θα μπορούσε να επαναληφθεί. Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια χρήστες, από τους οποίοι οι μισοί εκτιμάται ότι βρίσκονται στην Κίνα, είναι συνδρομητές στο δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι. Παραμένει ακόμα ασαφές πώς η Blizzard Activision θα τους αποζημιώσει μετά την εκτέλεση των χαρακτήρων τους.


πηγη: news.in.gr

3 σχόλια: