Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Αρμόδια η αστυνομία για παραμελημένα σκυλάκια


Μετά από μια κάποια απουσία, επανέρχoμαι με μια είδηση η οποία - προσωπικά - με χαροποιεί ιδιαιτέρως. Πολλοί μπορεί να σκεφτούν το κλασσικό πλέον "ναι, σιγά μην αλλάξει κάτι, σιγά μην εφαρμοστεί, σιγά μη γίνει τίποτα, μπλα, μπλα...". Όμως είμαστε όλοι υπεύθυνοι γι' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Ακόμα και η απλή απραγία και αδιαφορία μπορούν να διαμορφώσουν τις κακές καταστάσεις.

Τώρα, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι ένα τηλεφώνημα, μια καταγγελία. Και έτσι πιέζουμε και τους αρμόδιους να επιβάλλουν ποινές, και τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες να αναλάβουν ευθύνες ή - έστω - να συνειδητοποιήσουν ότι ο κόσμος ξυπνάει, βλέπει και αντιδρά στην κακομεταχείρηση!

Προσωπικά, σας καλώ να μοιραστείτε το νέο. Πέραν από τον προφανή λόγο - την προστασία του ζώου, την τιμωρία του ιδιοκτήτη και την ανάληψη ευθυνών του κράτους - συμβάλλουμε μακροπρόθεσμα (έστω και σιγά σιγά) στην αλλαγή της νοοτροπίας του κόσμου.

Να αρχίσουμε να σεβόμαστε κάθε μορφή ζωής. Και εμάς τους ίδους.

Διαβάστε...


Αρμόδια η Δημοτική Αστυνομία για παραμελημένα ιδιόκτητα σκυλιά - Εγκύκλιος ΥΠΑΑΤ

"Μετά από πολλές  προσπάθειες  της Πανελήννιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και  συζητήσεων  με την αρμόδια  Διεύθυνση  του ΥΠΑΑΤ  εστάλη  η συνημμένη εγκύκλιος προς όλους τους Δήμους με υπόδειγμα βεβαίωσης παράβασης για την δημοτική αστυνομία για  τα πρόστιμα του άρθρου 21 του  νόμου  4039/2012.


Πλέον, αν δείτε ζώο το οποίο ζει δεμένο, σε κακές συνθήκες, σε ταράτσες ή κοινόχρωστο χώρο πολυκατοικίας και άλλες περιπτώσεις όπου δεν τηρείται η ευζωία των ζώων, η Δημοτική Αστυνομία δεν θα μπορεί να αρνηθεί  να κόβει πρόστιμα, κάτι που μπορεί να περιορίσει τα θέματα  παραμέλησης και μη τήρησης των κανόνων ευζωίας των ζώων εκ μέρους των ιδιοκτητών τους.

H Δημοτική Αστυνομία οφείλει ακόμα να κόβει τα προβλεπόμενα πρόστιμα μεταξύ άλλων σε περιπτώσεις πώλησης ζώων κάτω των 8 εβδομάδων, εγκατάλειψη ζώου μετά από τροχαίο, μη τήρηση ενημερωμένων βιβλιαρίων ή microchip κ.α. που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ".


πηγή: adespoto.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου