Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

"Ο εφιάλτης της Frau" by Fedra


Η σκιά ενός γίγαντα σέρνεται στις λεωφόρους.

Από την ταράτσα του ξενοδοχείου, ο έλλην ράμπο παρατηρεί απαρατήρητος πίσω από τα ray-ban καθρέφτες. Γυαλί που κάθε μπάτσος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να φοράει σε τέτοιες περιστάσεις.

Από τη λίμνη με τις χελώνες που αμέριμνες καβαλάνε νωχελικά η μία την άλλη, στο πάρκο της βασίλισσας Σοφίας, αναδύεται ο βατραχάνθρωπος. Αλλά δεν είναι μόνο ένας, τον ακολουθεί κι άλλος, κι άλλος, στρατιά ολόκληρη από βατραχανθρώπους με μάσκες, σωλήνες και βατραχοπέδιλα, όλα αγορασμένα από τα Jumbo στις καλύτερες τιμές.

Ο γίγαντας ζυγώνει χωρίς ήχο κανέναν, δεν μπορεί να τον ακούσει ανθρώπινο αυτί. Μόνον οι σκυλούδες νοιώθουν τις σεισμικές δονήσεις και γαβγίζουν με νόημα.

Αλλάζει το πλάνο. Εσωτερικός χώρος. Βαρυσήμαντος. Με ιστορία πολύ. Ένα τρίγωνο: ένας ηλικιωμένος που έχασε τον ύπνο του, ένας άντρας με μούρη νερόφιδας, μία χοντρή που μοιάζει Γερμανίδα. Αυτή που μοιάζει Γερμανίδα κοιτά με ανησυχία πίσω από τους δύο άντρες. Φοβάται μην εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά της εκείνος ο μελαχρινός αλητάμπουρας και την πει πάλι μαντάμ. Αλλά όχι, ευτυχώς δεν φαίνεται πουθενά. Μπορούν να αρχίσουν άνετα οι νουθεσίες. Ανοίγει το στόμα της να μιλήσει, να ξεράσει τα μπινελίκια της, να στανιάρει, αλλά ξαφνικά κάτι γίνεται. Αλλάζουνε τα σχέδια.

Από αόρατα μεγάφωνα (ίσως η γερμανική της έκτη αίσθηση) ακούγεται "Achtung! Achtung!". Μοιάζει με τη φωνή του διευθυντή της ρημαδοεφημερίδας. "Προσοχή! Προσοχή!". Οι τοίχοι ολόγυρα γκρεμίζονται, ο κουρασμένος παππούς και η νερόφιδα με το μειδίαμα δεν είναι άλλο από κούκλες βιτρίνας. Κανείς δεν μπορεί να σώσει τη Γερμανίδα πια. Είναι μόνη. Ολομόναχη. Ούτε ray-ban καθρέφτες, ούτε και βατραχοπέδιλα είναι πλέον ικανά να τη βοηθήσουν. Ο γίγαντας έφτασε και τώρα ουρλιάζει. Τώρα κραυγάζει. Έρχεται καταπάνω της. Την καταπίνει.

Έπεσε το βράδυ και στην άδεια πλατεία ένας σκύλος μυρίζει βαριεστημένα ένα παπούτσι Made in Germany, και φεύγει.


by Fedra


2 σχόλια:

  1. Fedra einai fovero auto pou egrapses!!! O anagnwstis mborei na "dei" kai na niwsei kathe eikona.

    Theloume na grafeis sixnotera!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γράφτηκαν τόσα πράγματα αυτές τις μέρες με αποκορύφωμα τη χθεσινή μέρα. αυτό το κέιμενο Φαίδρα ήταν με διαφορά ό,τι καλύτερο, διαφοεριτκό και πιο σημαντικό έχω διαβάσει αυτές τις μέρες. οι αλληγορίες έχτισαν το σκηνικό για το μεγάλο φινάλε: από τη μία ο ονειρικός γίγαντας. και από την άλλη η άδεια πλατεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή