Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Σε ετοιμότητα ο ελβετικός στρατός για την κρίση


Στρατιωτική άσκηση για να δοκιμαστεί η ετοιμότητα του στρατού στην αντιμετώπιση μιας αιφνίδιας ροής προσφύγων από τις χώρες της ευρωζώνης έκανε τις προάλλες... η Ελβετία!

Το σενάριο της άσκησης "Stabilo Due" αφορούσε την ανάπτυξη 1.600 στρατιωτών για τη φύλαξη αεροδρομίων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων και των γραφείων διεθνών οργανισμών, εξαιτίας της "απειλής μιας έξαρσης της κοινωνικής αναταραχής" και της "πιθανότητας προσφυγικής ροής από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Πορτογαλία" όπως σημείωσαν σχετικά τα ελβετικά ΜΜΕ. "Πρόκειται για σύμπτωμα της υπαρξιακής κρίσης του στρατού" υποστήριξαν οι αντίπαλοι αυτής της ιδέας, ζητώντας δημοψήφισμα για την κατάργηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα της στρατιωτικής θητείας.

Με την ευκαιρία αυτής της είδησης πληροφορηθήκαμε ότι η Ελβετία, λόγω της υποχρεωτικής θητείας, διαθέτει στρατό 200.000, δυσανάλογα μεγάλο προς τον πληθυσμό της (7.7 εκ. κατοίκων). Συγκριτικά αναφέρεται ότι η Ελλάδα διαθέτει αντιστοίχως κάπου 140.000 στρατιώτες.


της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΟΥΛΙΔΟΥ


πηγή: protagon.gr

2 σχόλια:

  1. ενδιαφέροντα στατιστικα... δεν το περίμενα η αλήθεια η Ελβετία να έχει καν στρατό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο να έχει υπαρξιακή κρίση ο στρατός. Να μην την ξεπεράσει ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή