Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η καλύτερη λέξη στον κόσμο είναι Ελληνική


Ένας πρωτότυπος διαγωνισμός διεξήχθη στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Ο διαγωνισμός διήρκεσε δύο χρόνια και αναζητούσε την καλύτερη λέξη στον κόσμο!

Ο Ted ΜcCagg, διάσημος blogger - διαφημιστής, για δύο χρόνια δημοσίευε τις σκέψεις του, ψάχνοντας διάφορες λέξεις μέσα σε πλήθος λεξικών, μέχρι να βρει αυτή που θα ήταν η καλύτερη. Διαβάστε ποια είναι η καλύτερη λέξη, σύμφωνα με τον Ted, η οποία μάλιστα προέρχεται από την ελληνική γλώσσα!

Ο μεγάλος νικητής είναι η λέξη "δίφθογγος" (diphthong), η οποία έχει τις ρίζες στην ελληνική γλώσσα. Ανάμεσα στους τέσσερις φιναλίστ ήταν οι λέξεις "Akimbo", "Phlegm" και ακόμα μια ελληνική λέξη "Zephyr". Ο δραστήριος Ted επέλεξε 20 με 30 λέξεις που ξεκινούν από κάθε γράμμα του αλφαβήτου και στη συνέχεια ξεχώριζε τις λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνά στην καθομιλουμένη και τις οποίες όταν τις ακούει ο κόσμος κοντοστέκεται και... σκέφτεται: "αυτή είναι μια υπέροχη λέξη!". Η μεθοδολογία του απέδειξε πως η καλύτερη λέξη ήταν η "δίφθογγος".


πηγή: offsite.com.cy

5 σχόλια:

  1. Υπάρχει και μία ακόμα Ελληνική λέξη και αυτή είναι η λέξη "βλάκας": αναφέρεται σε κάποιον που απ' όλες τις λέξεις του κόσμου βρίσκει καλύτερη τη λέξη δίφθογγος! χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευγένεια! Να μία πιο ωραία λέξει από τη λέξη δίφθογγος! χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχαχα ρε Dom τι είναι αυτά τα λόγια; παντώς είναι σίγουρα καλύτερη η "δίφθογγος" απο το "Phlegm"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή