Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Σήκω και φύγε πλούσιε μαλάκα!


Με την πρωτοσέλιδη... προτροπή "Σήκω και φύγε πλούσιε μαλάκα!" δίπλα στη φωτογραφία του Μπερνάρ Αρνό κυκλοφορεί η γαλλική εφημερίδα "Liberation" τη Δευτέρα, κατακεραυνώνοντας την κίνηση του πλουσιότερου άνδρα της Γαλλίας και επικεφαλή του ομίλου Louis Vuitton-Moet Hennessy να ζητήσει τη βελγική υπηκοότητα προκειμένου να αποφύγει τον σούπερ-φόρο του 75% που πρόκειται να επιβάλει η κυβέρνηση Ολάντ στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

Η απόφαση του μεγιστάνα Αρνό να γίνει... Βέλγος άνοιξε μεγάλη συζήτηση στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και στους κυβερνητικούς κύκλους της Γαλλίας.

Η είδηση έγινε γνωστή την Κυριακή λίγο πριν εμφανιστεί στον τηλεοπτικό αέρα ο Γάλλος πρόεδρος για να επαναβεβαιώσει πως το μέτρο θα εφαρμοστεί.

Η αριστερή Liberation έδωσε τη δική της απάντηση τη Δευτέρα, δίνοντας... τη βαλίτσα στο χέρι στον Μπερνάρ Αρνό υπό τον τίτλο "Σήκω και φύγε πλούσιε μαλάκα!".

Ο Αρνό βρίσκεται στο τιμόνι του ομίλου Louis Vuitton-Moet Hennessy που είναι η τέταρτη οικονομική δύναμη και η πρώτη από πλευράς τζίρου στους τομείς πολυτέλειας (υψηλή ραπτική, μόδα, δερμάτινα είδη, σαμπάνια και οινοπνευματώδη ποτά, αρώματα και καλλυντικά).

Μεγάλες γαλλικές μάρκες όπως Dior, Guerlain, Kenzo, Givenchy, Veuve Clicquot, Ruinart είναι ανάμεσα στις 60 συνολικά επιχειρήσεις που υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου. Τα ετήσια εισοδήματα του Μπερνάρ Αρνό υπολογίζονται στα 11,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Φρανσουά Ολάντ είχε υποσχεθεί προεκλογικά "φορολογική δικαιοσύνη" λέγοντας ότι θα φορολογήσει με 75% τα υψηλά εισοδήματα, για το τμήμα πάνω από το ένα εκατομμύριο ευρώ.


Glenti comment 1: Η λέξη "μαλάκας" προστέθηκε από εμάς για να δώσουμε μια πιο ειλικρινή εικόνα της είδησης. Στο πρωτότυπο άρθρο ο αρθρογράφος επέλεξε να το γράψει "μαλ...".

Glenti comment 2: Να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στη Liberation η οποία εκφράστηκε ελεύθερα παρόλο που - το πιο πιθανό - θα το πληρώσει τόσο δικαστικά όσο και διαφημιστικά, αφού ένας τέτοιος κολοσσός σίγουρα πλήρωνε αρκετά λεφτά σε διαφημίσεις.


πηγή: sigmalive.com

1 σχόλιο:

  1. στο αρχείο της Liberation υπήρχε η ιδανική φωτογραφία για να υποστηρίξει τον τίτλο! χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή