Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

5 μετάλλια ακόμα για την Ελλάδα!

Πριν λίγες μέρες, σας παρουσιάσαμε τα πρώτα 7 μετάλλια των Ελλήνων αθλητών μας στους Παραολυμπιακούς αγώνες. Σας παρουσιάζουμε και τα 5 μετάλλια που ακολούθησαν καθώς και το μετάλλιο της Κύπρου! Ένα τεράστιο μπράβο σ' όλους τους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων και στην συγκλονιστική παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα του Λονδίνου...


"Αργυρή" η Πελενδρίτου


Η Κύπρια κολυμβήτρια Καρολίνα Πελενδρίτου, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 100μ πρόσθιο στην κατηγορία SB12 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο.

Η Κύπρια αθλήτρια Καρολίνα Πελενδρίτου, με χρόνο 1:16.38 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Πελενδρίτου προσπάθησε για το χρυσό μετάλλιο αλλά δεν τα κατάφερε.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Νάταλι Προνίνα από το Αζερμπαϊτζάν με χρόνο 1.16.17 που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέλαβε η Ουκρανή Γιαρίνα Μάτλο.

Η πρωταθλήτρια της κολύμβησης έχει κατακτήσει δυο φορές χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 και του Πεκίνου το 2008, όπου είχε καταγράψει και νέο παραολυμπιακό ρεκόρ.


"Ασημένιος" ο Ταμπαξής


Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Χρήστος Ταμπαξής στα 50μ ύπτιο στην κατηγορία S1 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ένα ακόμα μετάλλιο πρόσθεσε η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο. Αυτή τη φορά η επιτυχία ήρθε από τον Χρήστο Ταμπαξή στον τελικό της κολύμβησης στα 50μ ύπτιο S1.

Ο αθλητής μας σημείωσε χρόνο 1:20.76 και τερμάτισε 2oς πίσω από τον Ουκρανό Μπόικο Χέναντι, ο οποίος με χρόνο 1:04.29 σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ.

Στον τελικό συμμετείχε επίσης ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, ο οποίος τερμάτισε 6ος με χρόνο 1:49.23 και ο Ανδρέας Κατσαρός που τερμάτισε τελευταίος 7ος με επίδοση 1:59.44.


Τρίτο μετάλλιο ο Μακροδημήτρης


Ο Αριστείδης Μακροδημήτρης πρόσθεσε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο στην πλούσια συγκομιδή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Τρίτωσε το καλό για τον Αριστείδη Μακροδημήτρη! Ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης κατέκτησε το τρίτο προσωπικό μετάλλιο στο Λονδίνο.

Τερμάτισε τρίτος στα 50 μέτρα ελεύθερο στην κατηγορία S2 σε χρόνο ένα λεπτό και 04.86 δευτερόλεπτα. Έχει ήδη ένα αργυρό στα 50μ. ύπτιο και ένα χάλκινο στο 100άρι του ελεύθερου.

Ο 15χρονος Κινέζος Γιανγκ Γιανγκ κυριάρχησε  και πάλι. Τερμάτισε πρώτος σε 1:01.39 με τον Ρώσο Ντμίτρι Κοκάρεβ να ακολουθεί με 1:02.47. Οι συγκεκριμένοι κολυμβητές έχουν ανέβει στο βάθρο και στους τρεις αγώνες του Μακροδημήτρη.

Στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στην κατηγορία S3 η Σεμιχά Ριζάογλου τερμάτισε στην πέμπτη θέση σε ένα λεπτό και 8.56 δευτερόλεπτα.


Δεύτερο μετάλλιο για Σταθελάκο


Μετά τον Αριστείδη Μακροδημήτρη, δεύτερο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε και ο Πασχάλης Σταθελάκος, καθώς μετά το αργυρό στην δισκοβολία, πήρε και το χάλκινο στην σφαιροβολία.

Ο Πασχάλης Σταθελάκος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην σφαιροβολία (κατηγορία F40), το δεύτερο που κατακτά στο Λονδίνο, καθώς είχε πάρει και το ασημένιο στην δισκοβολία.

Έγινε μάλιστα ο δεύτερος Έλληνας αθλητής που κατακτά δεύτερο μετάλλιο, καθώς δύο έχει και ο Αριστείδης Μακροδημήτρης στην κολύμβηση με το χάλκινο στα 100μ. ελεύθερο και το αργυρό στα 50μ. ύπτιο (κατηγορία S2).


Χάλκινο μετάλλιο η Καραγιάννη


Το χάλκινο μετάλλιο στο μήκος της κατηγορίας F13 των Παραολυμπιακών Αγώνων κατέκτησε η Ανθή Καραγιάννη.

Η Καβαλιώτισσα αθλήτρια είχε καλύτερο άλμα στα 5,16μ. με την 3η προσπάθεια και κέρδισε το 11ο μετάλλιο της Ελλάδας στους Αγώνες.

Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στη Νοτιοαφρικανή Ίλσε Χέιζ με 5,70μ., ενώ το αργυρό στην Αλγερινή Λίντα Χαμρί με 5,31μ., που αποτελεί και την καλύτερη επίδοσή της.

H Aνθή Καραγιάννη είχε ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου και στο Πεκίνο πριν από 4 χρόνια.


"Χάλκινος" ο Στεφανουδάκης


Ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό στην κατηγορία F54/55/56 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Έλληνας αθλητής σημείωσε την καλύτερη φετινή του επίδοση με βολή στα 27.37μ ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Με την επιτυχία αυτή η Ελλάδα έφθασε τα 12 μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μεξικανός Λουίς Αλμπέρτο Σεπέδα Φέλιξ με 28.07μ. (F54), ενώ το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Ρώσος Αλεξέι Κουζνέτσοφ με 27.87μ. (F54).


πηγή: sport24.gr


2 σχόλια:

  1. Περηφάνια για τους δικούς μας αθλητές και θαυμασός - σεβασμός για όλους τους συγκλονιστικούς αθλητές των αγώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο σε όλους τους υπερ-ανθρώπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή