Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ο Κ. Ίστγουντ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών


Οι Ρεπουμπλικάνοι μπορεί να "έφτιαξαν την ημέρα" του Μιτ Ρόμνεϊ δίνοντάς του το προεδρικό χρίσμα, όμως ο "Βρώμικος Χάρι" ήταν αυτός που παραλίγο να κλέψει την παράσταση με μια παραληρηματική επίθεση εναντίον του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η οποία απευθυνόταν σε μια άδεια καρέκλα.

Το ίνδαλμα του Χόλιγουντ, Κλιντ Ίστγουντ, έφθασε την Πέμπτη την τελευταία στιγμή στην αίθουσα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων στην Τάμπα, για να είναι ο ομιλητής - έκπληξη που θα "ζεστάνει" το πλήθος με τη χαρακτηριστική τραχιά φωνή του πριν από την ομιλία του Ρόμνεϊ, με την οποία ο υποψήφιος θα αποδεχόταν το προεδρικό χρίσμα του κόμματος.

Η εμφάνιση του Ίστγουντ, με έναν αυτοσχέδιο μονόλογο για έναν αόρατο Ομπάμα σε μια άδεια καρέκλα, φάνηκε να ενθουσιάζει πολλούς στο ακροατήριο, όμως επικρίθηκε ευρέως από παρατηρητές απ' όλο το πολιτικό φάσμα.

"Ο Κλιντ, ο ήρωάς μου, βγήκε αξιολύπητος και θλιβερός" ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο θρυλικός κριτικός κινηματογράφου του Σικάγο Ρόμπερτ Έμπερτ. "Δεν χρειαζόταν να το κάνει αυτό στον εαυτό του".

Ο πρώην σύμβουλος του Ρόμνεϊ, ο Μάικ Μέρφι, έγραψε στο Twitter: "Σημείωση: οι ηθοποιοί χρειάζονται σενάριο".

Ο 82χρονος τιμημένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και ηθοποιός, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στον Ρόμνεϊ νωρίτερα αυτό το μήνα, ανέβηκε στο βήμα με υπόκρουση το μουσικό θέμα του κλασικού γουέστερν του "Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος".

Ο Ίστγουντ εκφώνησε εκ του προχείρου με ανέκφραστο πρόσωπο μια ομιλία δηκτική σε ορισμένα σημεία για τον Ομπάμα και σε άλλα υποστηρικτική για την υποψηφιότητα του Ρόμνεϊ, τον οποίο επαίνεσε για τις "ανεπίληπτες" επιχειρηματικές επιδόσεις του.

Όμως τις περισσότερες φορές ήταν ασυνάρτητος, περνούσε από το ένα θέμα στο άλλο, από την κατάσταση της οικονομίας στον πόλεμο στο Αφγανιστάν και στο αμερικανικό κέντρο κράτησης στο Γκουαντάναμο.

Σε ένα σημείο ο Ίστγουντ είπε πως δεν πίστεψε "ποτέ ότι είναι καλή ιδέα οι δικηγόροι να γίνονται πρόεδροι", προφανώς αγνοώντας ότι ο Ρόμνεϊ έχει πτυχίο στα νομικά.

Σε μια από τις νηφάλιες στιγμές του, ο Ίστγουντ είπε στο πλήθος που τον επευφημούσε: "Όταν κάποιος δεν κάνει τη δουλειά, πρέπει να φεύγει".

Κατά περιόδους σταματούσε για να επιπλήξει την καρέκλα, λέγοντας "βούλωσέ το" σ' έναν απόντα Ομπάμα.

Η φράση "αόρατος Ομπάμα" διαδόθηκε αμέσως στο Ίντερνετ και φωτογραφίες ανθρώπων με άδειες καρέκλες γέμισαν το Twitter. Στο λογαριασμό του ίδιου του Ομπάμα στο Twitter αναρτήθηκε μια φωτογραφία του Ομπάμα να κάθεται σε μια καρέκλα με την ετικέτα "Ο Πρόεδρος" και το σχόλιο "Αυτή η θέση είναι πιασμένη".

"Τι στο καλό είναι ΑΥΤΟ;" έγραψε στο Twitter ο ανώτερος σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα Ντέιβιντ Άξελροντ.

"Μια μεγάλη βραδιά για τον Μιτ Ρόμνεϊ μόλις εκτροχιάστηκε από τον Κλιντ Ίστγουντ. Ήταν άσχημο" έγραψε στο Twitter ο Τζο Σκάρμπορο, πρώην βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που είναι τώρα σχολιαστής στο MSNBC.

Μερικοί ωστόσο στο ακροατήριο έμειναν ενθουσιασμένοι.

"Είναι ένας υπέροχος ηθοποιός" δήλωσε η Ρίτα Ρέι, μέλος της αντιπροσωπείας του Μισισίπι, δηλώνοντας θαυμάστρια των ταινιών του, αν και δεν μπορούσε να κατανομάσει ούτε μία.

Οι οργανωτές του προσεκτικά σκηνοθετημένου συνεδρίου, που προετοίμαζαν την τελευταία βραδιά του, είχαν προκαλέσει θόρυβο γύρω από μια μυστηριώδη διασημότητα - ομιλητή αφήνοντας μια θέση κενή στο επίσημο πρόγραμμα.

Λίγες ώρες πριν αρχίσει η σύνοδος, επιβεβαιώθηκε από την προεκλογική εκστρατεία του Ρόμνεϊ πως θα ερχόταν ο Ίστγουντ. Εκφώνησε την ομιλία του ακριβώς πριν ο γερουσιαστής της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο παρουσιάσει τον Ρόμνεϊ.




πηγή: philenews.com

2 σχόλια:

  1. Ίσως είναι η ώρα να σταματήσει να κάνει ομιλίες ο Κλίντ... ίσως και να σταματήσει να εμφανίζεται γενικά... ήταν στα όρια ενός σαλεμένου ανθρώπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρεπουμπλικάνος ο Κλιντ; Κρίμα... Και πολύ περίεργο που δέχθηκε να εκφωνήσει έναν τόσο φθηνό λόγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή