Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Το HoMu είναι το μικρότερο μουσείο στον κόσμο


Σήμερα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε από κοντά το μικρότερο μουσείο του κόσμου! Το HoMu (Homeless Museum of Art, που σημαίνει Μουσείο Τέχνης των Αστέγων) είναι σίγουρα ένα ασυνήθιστο μουσείο αν και υπάρχουν εκθέματα αλλά και πολλές ιδέες!

Δημιουργός του ένας Νεοϋορκέζος καλλιτέχνης, ο Filip Noteradaeme, ο οποίος σκέφτηκε να δημιουργήσει μια κινητή εγκατάσταση τέχνης εν είδει μουσείου, χωρίς μόνιμη στέγη, που θα έδινε την ευκαιρία στον κόσμο να μιλήσει για την τέχνη.

Διευθυντής του Μουσείου είναι ο ίδιος ο κ. Filip Noteradaeme και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων η περίφημη Florence - ένα λούτρινο κογιότ. Το μικρότερο μουσείο στον κόσμο διαθέτει έναν... χώρο υποδοχής με δύο καθίσματα, γραφείο διευθυντή και μεγάλο πάτωμα για τις εκθέσεις των έργων τέχνης, ενώ από το 2003 που δημιουργήθηκε έχει μεταφερθεί σε διάφορα σημεία της Νέας Υόρκης.

"Μόνο δύο άτομα μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο κάθε φορά, ενώ βασικός σκοπός μου είναι να μιλήσουμε για την τέχνη, να απαντήσω στις ερωτήσεις τους αλλά και να τους ενημερώσω για διάφορα πολιτιστικά δρώμενα που συμβαίνουν κάθε στιγμή στην πόλη", εξηγεί ο κ. Filip Noteradaeme σχετικά με το λόγο ύπαρξης του ασυνήθιστου αυτού Μουσείου.

Οι επισκέπτες κάθονται στις δύο καρέκλες μπροστά από το περίπτερο, πίσω από το οποίο βρίσκεται συνήθως ο κ. Noteradaeme, ενώ το λούτρινο κογιότ είναι πάντα δίπλα του, συνθέτοντας έτσι οι δυο τους ένα απίθανο δίδυμο σε ένα από τα πιο παράξενα Μουσεία του κόσμου!


πηγή: philenews.com

8 σχόλια:

  1. Ο Filip μοιάζει με τον Matt Damon! χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα μπορούσε άνετα να ήταν ταινία η ζωή του κύριου Noteradaeme με τον Matt Damon (γιατί όντως του μοιάζει) και την Marion Cotillard (γιατί θέλω απλά να την βλέπω). Soundtrack από τη Katy Perry (που θα το τραγουδήσει φορώντας μπικίνι). Επιπλέον το cast θα περιλαμβάνει τις Megan Fox, Emma Watson, Mila Kunis, Scarlett Johansson, Amanda Seyfried και την Katy Perry (πάλι με bikini).

    Όχι όχι μην με ξυπνάτε! Όχι σας λέω... Αστε με ακόμη 5 λεπτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. louis mehri tin marion cotillard to pigaines para polu kala, anevikes stin ektimisi mas klp klp...meta to hases ligo...efige i koultoura..paei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στα όνειρα δεν υπάρχει κουλτούρα καλή μου Kat!

    ΑπάντησηΔιαγραφή