Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Στο Belfast σκότωσαν τον Lennox | Kat & dogs


Ο τίτλος του άρθρου μοιάζει με τίτλο μυθιστορήματος αλλά μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ιστορία του Lennox, ο οποίος δολοφονήθηκε σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Belfast γιατί έμοιαζε με Pitbull!

Έμοιαζε!

O Lennox ήταν μία διασταύρωση American Bulldog με Labrador που τον Μάιο του 2010 σε ηλικία 6 ετών απομακρύνθηκε από το σπίτι που ζούσε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επειδή έμοιαζε με Pitbull! Η κατοχή της συγκεκριμένης φυλής είναι παράνομη στη Βόρεια Ιρλανδία χάρη σε ένα αναχρονιστικό, μεσαιωνικό και ρατσιστικό νόμο για την προστασία από επικίνδυνες φυλές!


Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια του Lennox είχε κάνει όσα προβλέπονται (microchip, DNA registration, Pet Safe registration κτλ) και ο σκύλος είχε κανονική άδεια από το Belfast, από τους ίδιους δηλαδή που προχώρησαν στην κατάσχεση του μετά από 5 χρόνια!

Οι νομικές διαδικασίες που ακολούθησαν εδώ και 2 χρόνια δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και ο Lennox παρέμενε φυλακισμένος σε άθλιες συνθήκες.

Τον τελευταίο καιρό οι αντιδράσεις οξύνθηκαν, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Belfast, στη Νέα Υόρκη και σε πολλές άλλες πόλεις και η - γνωστή από την τηλεόραση - εκπαιδεύτρια Victoria Stilwell ξεκίνησε, με την άδεια των ιδιοκτητών του, έναν μεγάλο αγώνα για να τον απελευθερώσει και να τον μεταφέρει σε ένα καταφύγιο σκύλων στις Η.Π.Α. Το ίδιο ζήτησαν και το Villalobos rescue center και ο Cesar Millan! Το αποτέλεσμα αρνητικό για ένα σκυλί που ΠΟΤΕ δεν επιτέθηκε σε κανέναν!


Παρά τις διαμαρτυρίες, τις διαδηλώσεις, τον καταιγισμό από e-mails και τηλέφωνα ο Lennox δολοφονήθηκε σήμερα 11 Ιουλίου 2012 στις 07.00 το πρωί τοπική ώρα.

Η άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου στην απαίτηση της οικογένειας να τον επισκεφθεί πριν το θάνατο του αλλά και η άρνηση να τους παραδοθεί το πτώμα του (θα τους παραδώσουν μόνο τις στάχτες του...) κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι ο Lennox είχε θανατωθεί ή πεθάνει εδώ και καιρό και οι αρχές το έκρυβαν για να αποφύγουν τις ευθύνες τους.... Ίσως... Το μέλλον να δείξει...

Ας ελπίσουμε οι αντιδράσεις αυτές να οδηγήσουν στην αλλαγή των ρατσιστικών νόμων που στοχοποιούν συγκεκριμένες φυλές και ας χαρούμε και μία φορά με τη χώρα μας όπου η νομοθεσία μας επικεντρώνεται στις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και όχι στην προκατάληψη ενάντια σε φυλές!

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα, επισκεφτείτε το savelennox.co.uk ή την αντίστοιχη σελίδα στο facebook.


Glenti comment: Για μια ακόμα φορά, να ανοίγουμε τα μάτια και να βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας... Και ψάχνοντας λίγο παραπάνω, είδα ότι είναι και άλλοι ιδιοκτήτες των οποίων τους πήραν τα σκυλάκια με σκοπό να τα θανατώσουν, απλά και μόνο για την ράτσα τους, χωρίς να έχουν κανένα μα κανένα απολύτως ιστορικό βίας προς κανέναν άνθρωπο ούτε ζώο...

Και όλα αυτά επειδή υπάρχει κόσμος που χρησιμοποιεί αυτήν και άλλες αντίστοιχες φυλές ως όπλα... Να τα αγριεύει, να το παίζει μάγκας... Και να τα χρησιμοποιεί και για το κέρδος του (dog fights... Άλλωστε η Ιρλανδία δυστυχώς έχει τεράστια παράδοση στα dog fights, ειδικά με τα άμοιρα pitbulls...). Ας κάνουμε το πιο απλό. Ας διαδώσουμε το μήνυμα, ας εκπαιδεύσουμε τον κόσμο: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΚΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΜΟΝΟ ΚΑΚΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ".


πηγή: dogpark.gr


1 σχόλιο:

  1. απίστευτη ιστορία... τραγικό... και από μία χώρα όχι τριτοκοσμική... και πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις ενός άδικου θανάτου, όπως ήταν π.χ. του Αλέξη πριν λίγα χρόνια, η σκέψη που γυρνάει το δικό μου το μυαλό είναι ότι ό,τι και να αλλάξει, τη ζωή του δεν μπορεί να την πάρει πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή