Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Την έσωσε το Pitbull της | Kat & dogs


Μια σκυλίτσα πίτμπουλ, η Λίλυ, έγινε διάσημη, αφού κατάφερε να σώσει την ιδιοκτήτρια της από βέβαιο θάνατο. Η μεθυσμένη γυναίκα είχε πέσει αναίσθητη πάνω στις γραμμές του επερχόμενου τρένου και η 8χρονη σκυλίτσα την έσυρε, σώζοντας της τη ζωή.

Ο μηχανικός της αμαξοστοιχίας ο οποίος ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας, ανέφερε πως είδε ένα σκύλο να τραβάει με τρομερή δύναμη μια γυναίκα. Ο ίδιος έκανε ότι μπορούσε για να σταματήσει το τρένο, όταν άκουσε έναν θόρυβο και νόμιζε πως είχε τελικά χτυπήσει και τη Λίλυ αλλά και την ιδιοκτήτρια της.


Τελικά η γυναίκα ήταν απολύτως ασφαλής ενώ η σκυλίτσα είχε χτυπηθεί πολύ σοβαρά. Οι μύες και το δέρμα στο δεξί της πόδι καταστράφηκαν τελείως, ενώ είχε συντριπτικά κατάγματα στη λεκάνη και εσωτερικούς τραυματισμούς σε πολλά όργανα. Η Λίλυ μεταφέρθηκε αμέσως σε κλινική μικρών ζώων από τον γιο της γυναίκας που είναι αστυνομικός της περιοχής, όπου ακρωτηριάστηκε το δεξί της πόδι, ενώ παράλληλα τώρα προσπαθεί να αναρρώσει και από τους υπόλοιπους σοβαρούς τραυματισμούς της.

Η γυναίκα η οποία βρίσκεται σε περίοδο απεξάρτησης από το αλκοόλ, συνελήφθη την ώρα του ατυχήματος με την κατηγορία της παρεμπόδισης των σιδηροδρομικών γραμμών αλλά και για κακοποίηση ζώων.


Ο γιος της ιδιοκτήτριας, δήλωσε: "Αυτός ο σκύλος είναι πραγματικά ξεχωριστός από την πρώτη μέρα. Η μητέρα μου έχει δώσει τα πάντα γι' αυτόν το σκύλο. Τα τελευταία 3 ½ χρόνια που την έχει, είναι όλη της η ζωή. Τρώει, κοιμάται και αναπνέει με αυτό το σκύλο, είναι τα πάντα γι' αυτήν. Την πηγαίνει βόλτα πέντε με έξι φορές τη μέρα, ενώ απασχολεί περισσότερη από μισή ώρα για να της ετοιμάσει το φαγητό της".

Ο ίδιος δήλωσε πως ελπίζει ο ηρωισμός της Λίλυ να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει ο κόσμος τους σκύλους της φυλής αυτής και δηλώνει: "Το μόνο που θέλω είναι να ευαισθητοποιηθούν όλοι σχετικά με αυτά τα πολύ ειδικά σκυλιά, είναι αγαπητά και συναισθηματικά". Η μητέρα του έχει επηρεαστεί πάρα πολύ από την ανιδιοτελή αυτή πράξη του σκύλου.

Η κτηνιατρική φροντίδα της Λίλυ, εκτιμάται ότι θα κοστίσει χιλιάδες δολάρια.






Glenti comment: Υπάρχει μεγάλη προκατάληψη απέναντι σε κάποιες συγκεκριμένες ράτσες λόγω των σωματικών χαρακτηριστικών τους. Δυστυχώς, όμως, αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνα σκυλιά αλλά επικίνδυνοι ιδιοκτήτες. Και είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τα σωματικά χαρακτηριστικά κάποιων από τις ράτσες αυτές (μεγάλη μυική δύναμη, δυνατά σαγόνια κλπ.) για να τα αγριεύουν και να γίνονται μετά ό,τι γίνονται... Πλέον υπάρχουν κινήματα σ' όλον τον κόσμο που προσπαθούν να ενημερώσουν τον κόσμο σχετικά, να εξαλείψουν την προκατάληψη και να εκπαιδεύσουν τους πάντες, ιδιοκτήτες και μη, ότι τα σκυλιά δεν είναι άγρια, επικίνδυνα ζώα αλλά οι ιδιοκτήτες με τις διάφορες συμπεριφορές ή την αδιαφορία τους τα "αγριεύουν". Περισσότερες πληροφορίες γι' αυτά εν καιρώ. Μέχρι τότε, θυμηθείτε και διαδώστε το: good dogs start with good owners. Και αυτό είναι η πραγματικότητα.


πηγή: pets.gr

2 σχόλια:

  1. κάποια σκυλάκια θέλουν ειδική μεταχείριση γιατί από τη φύση τους μπορεί να είναι πιο άγρια από κάποια άλλα (π.χ ροντβάιλερ). και αυτό αλήθεια είναι. όπως και αυτό που γράφεις οτί πολλοί τα εκπαιδευούν να είναι πιο άγρια. παλικάρι η Λίλυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν είναι πιο άγρια. αυτή είναι η λανθασμένη εικόνα που έχει ο κόσμος. επειδή κάποιες από αυτές τις ράτσες προέκυψαν για συγκεκριμένους λόγους (π.χ. οι nazi στον Β' Παγκόσμια έκαναν αλχημείες και πειράματα για να δημιουργήσουν σκυλιά - killers με την κατάλληλη εκπαίδευσηεξου και τα χαρακτηριστικά που τους δίνουν την 'δυνατότητα' να γίνουν άγρια και επικίνδυνα, όπως η μεγάλη μυική δύναμη, η αντοχή κλπ.. με έναν κακό ιδιοκτήτη και την λάθος συμπεριφορά, ακόμα και ένα cocker spaniel μπορεί να γίνει άγριο, επιθετικό και επικίνδυνο, απλά δεν μας γεμίζει το μάτι λόγω εμφάνισης και μεγέθους. έχω δει όμως ροντβάιλερ και πιτμπουλ τα οποία ήταν αρνάκια, πολύ υπάκουα, παιχνιδιάρικα, τα πιο ήρεμα σκυλιά και αυτό γιατί έχουν καλούς και σωστούς ιδιοκτήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή