Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πώς ΔΕΝ χαιρετάμε έναν σκύλο! | Kat & dogs


Χάρηκα πολύ όταν είδα το συγκεκριμένο άρθρο, καθότι θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε πώς χαιρετάμε και χαϊδεύουμε σωστά έναν άγνωστο σκύλο που βλέπουμε τυχαία στο δρόμο.

Είτε είναι αδέσποτος (συνήθως τα αδέσποτα έχουν καλή συμπεριφορά, καθότι "διαβάζουν" τη γλώσσα του σώματος, και των ανθρώπων και των σκύλων, είναι πιο κοινωνικοποιημένα και με πιο υγιή συμπεριφορά), είτε συνοδεύεται από τον ιδιοκτήτη του. Όσο φιλικός κι αν φαίνεται ότι είναι, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι αντίδραση μπορεί να έχει σ' ένα πιο άγαρμπο χάδι ή σε κάποια λάθος κίνηση...

Επεξεργαστείτε, λοιπόν, την πολύ εύστοχη εικόνα και ενημερώστε φίλους και γνωστούς.


Όπως λέει και ο αρθρογράφος, "όσοι βγάζετε βόλτα τον σκύλο σας σε πολυσύχναστες περιοχές σίγουρα θα έχετε συναντήσει πολλούς αγνώστους που γεμάτοι χαρά και καλές προθέσεις σκύβουν πάνω από τον σκύλο και απλώνουν το χέρι τους κατ' ευθείαν στο κεφάλι! Αν ο σκύλος είναι φιλικός και χαδιάρης όλα καλά, αν, όμως, είναι λίγο επιφυλακτικός, οι κινήσεις αυτές είναι όλες λάθος! Ακόμα κι αν γνωρίζετε και ακολουθείτε πιστά όλα τα παραπάνω, μοιραστείτε το συγκεκριμένο άρθρο με όσους περισσότερους μπορείτε και ειδικά με όσους έχουν παιδιά! Είναι κρίμα να τρομάξει ένα παιδί και να κατηγορηθεί ένας σκύλος από ανθρώπινα λάθη".


πηγή: dogpark.gr

2 σχόλια: