Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Παζάρι με σφαγμένα σκυλιά (Αθήνα) | Kat & dogs


Φαντάζομαι ότι δεν είναι το καλύτερό σας να διαβάζετε κάτι τέτοιο. Προσωπικά, όταν είδα τον τίτλο του άρθρου, σκέφτηκα να μην το διαβάσω για να κρατήσω την ηρεμία στο κεφάλι και τη ψυχή μου. Όσο απέραντη αγάπη και αν έχω στα ζώα, και ακόμα πιο πολύ στα σκυλιά, στην εσωτερική μου συνομιλία, μου λέει η άλλη φωνή του εαυτού μου: "και εμείς δεν τρώμε αγελάδες, αρνάκια και γουρουνάκια; Εκεί δεν σε πειράζει; Εκεί, έχεις την ηρεμία στο κεφάλι και την ψυχή σου;". Οκ. Στη δική μας κουλτούρα είναι όντως η βρώση αυτών των ζωντανών. Και όντως, υπάρχει και η αλυσίδα της φύσης και όλα αυτά... Και εκεί, μπορούμε να πιάσουμε μια τεράστια κουβέντα, από τη βάση της διατροφικής αλυσίδας μέχρι τις συνθήκες σφαγής του κάθε ζωντανού, που τουλάχιστον θα πρέπει να γίνεται όσο πιο ανώδυνα και αναίμακτα γίνεται.

Ωστόσο, εδώ, στη δική μας χώρα και κουλτούρα, η συγκεκριμένη πράξη, απ' όλες τις πλευρές της, είναι αδιανόητη (δεν τολμώ καν να φανταστώ αντίστοιχη "μεταχείριση" στα δικά μου σκυλιά. Και μόνο που πληκτρολογώ τις λέξεις μου έρχεται εμετός...). Να σεβόμαστε τους ανθρώπους και τις κουλτούρες τους, είτε αυτές διαμορφώνονται από τη θρησκεία τους, είτε από τις παραδόσεις τους, είτε από την ίδια τους την καρδιά και την ψυχή ( οκ, προφανώς αν πάμε στην Ινδία δεν θα σκοτώσουμε τις αγελάδες επειδή εμείς τρώμε κατά κόρον μοσχαράκι κοκκινιστό). Αλλά να σεβόμαστε και την κουλτούρα της χώρας στην οποία βρισκόμαστε, λαθραία ή μη. Και πάνω απ' όλα, να σεβόμαστε τα δικαιώματα των ζώων, ακόμα και στον θάνατο. Να μην κλείνουμε τα ματιά και τα αυτιά μας. Να ξέρουμε τι μας γίνεται. Να ξέρουμε πώς μπορούμε να παρέχουμε έστω και μια απειροελάχιστη βοήθεια (πρόνοια για τα αδέσποτα; ώστε να μην προστεθεί άλλος ένας τρόπος στη λίστα με αυτούς που απειλούν τη ζωή τους. Αλλά τι λέω; Εδώ δεν έχουμε πρόνοια γι' άλλα κι άλλα. Αλλά, επιτέλους, από πού θα ξεκινήσουμε;).Και ιδού το άρθρο...

"Πρόκειται για καταγγελία που αποδεικνύει τον ρυθμό με τον οποίο η ελληνική κοινότητα εκβαρβαρίζεται, επιστρέφοντας πίσω σε συνθήκες μεσαίωνα, όπως αναφέρει σε άρθρο του το elkosmos.gr. Σκυλιά σκοτωμένα, κρεμασμένα ανάποδα σε ένα φρικιαστικό αυτοσχέδιο παζάρι "κρέατος" στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό καταγγέλλουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκατοντάδες κάτοικοι της Αθήνας, τηλεφωνώντας έντρομοι και γεμάτοι οργή στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Φιλοζωϊκή εταιρεία σημειώνει: "Πληθώρα καταγγελιών φθάνει στα γραφεία της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας για την εγκληματική συμπεριφορά αλλοδαπών Ασιατών, που έχει σχέση με τη βρώση σκύλων και γατιών.

Συγκεκριμένα, επώνυμες καταγγελίες για την απίστευτη εικόνα που βίωσαν Έλληνες πολίτες βλέποντας κρεμασμένα ανάποδα σκοτωμένα σκυλιά προς πώληση στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας από Κινέζους "πωλητές" επιβεβαίωσαν δεκάδες άλλες καταγγελίες για εξαφάνιση αδέσποτων σκύλων και γατιών σε περιοχές όπου ζουν Ασιάτες.

Δυστυχώς, οι συμπολίτες μας, ενώ κατήγγειλαν το γεγονός από το Σάββατο που το είδαν τη Δευτέρα στη Φιλοζωική Εταιρεία, δεν γνώριζαν ότι έπρεπε αμέσως να κληθεί η Άμεση Δράση (100) στο τόπο του συμβάντος για τη σύλληψη των δραστών. Σημειώνουμε ότι η πράξη αποτελεί ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα από τον νόμο (3170/03 και 1197/81), ενώ ο υπό ψήφιση νόμος για την προστασία των μικρών ζώων στη χώρα μας θα είναι πολύ αυστηρότερος προβλέποντας χρόνιες φυλακίσεις άνευ εξαγοράς.

Καλούμε κάθε Έλληνα πολίτη να καταγγέλλει τα γεγονότα που βλέπει στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες πρέπει να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα το νόμο που στηρίζεται στα ήθη και έθιμα της ελληνικής κοινωνίας, κολάζοντας ποινικά τέτοιου είδους συμπεριφορές".

Ενώ η ανακοίνωση κλείνει με την εξής πολύ εύστοχη παρατήρηση: "Αναρωτιόμαστε αν μεταναστεύσουν στη χώρα μας και φυλές με ανθρωποφαγικές συνήθειες, θα επιτρέψουμε να σφάζονται και να τρώγονται συμπολίτες μας;"

Εάν αυτό σημαίνει δυνητικά κάποιες ψήφους για κάποιους, ίσως να δούμε ακόμη και αυτό. Η εάν σημαίνει να μην κατηγορηθούν ως... ρατσιστές πάλι μπορεί να το δούμε. Άλλωστε όλα τα έχουμε δει πια. Αν σκεφτούμε και τις καταγγελίες περί "απαγωγών" σκυλιών από ασιάτες που τελευταία όλο και πυκνώνουν, είναι δεδομένο ότι πρόκειται για ένα... εμπόριο το οποίο ανθίζει στις πολυπολιτισμικές γειτονιές της Αθήνας".


πηγή: otyposnews.gr

2 σχόλια: