Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Του Αγίου Μνημονίου την παραμονή των εκλογών!


Απίστευτο κι όμως αληθινό. Την παραμονή των εκλογών στην Ελλάδα, γιορτάζει ο Άγιος Μνημόνιος. Και όχι μόνο αυτό. Έχει γενέθλια και ο Γιώργος Παπανδρέου την ίδια μέρα!

Αν αυτό δεν είναι σύμπτωση τότε τι είναι; Το Σάββατο 16 Ιουνίου, μία ημέρα πριν τις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του... Αγίου Μνημονίου!

Ναι... ναι... υπάρχει και... Άγιος Μνημόνιος! Ο Άγιος Μνημόνιος χειροτόνησε διάκονο τον Άγιο Τύχωνα. Άλλες πληροφορίες για τη ζωή του δεν έχουμε, εκτός του ότι γίνεται αναφορά σ' αυτόν στη βιογραφία του Αγίου Τύχωνα.

O Άγιος Τύχωνας έζησε στα χρόνια των βασιλέων Αρκαδίου και Όνωρίου (400 μ.Χ). Οι γονείς του τον ανέθρεψαν σύμφωνα με τα διδάγματα του Ευαγγελίου, γι' αυτό και όταν μεγάλωσε ο Τυχών διακρίθηκε για το ζήλο του στη μελέτη των Γραφών. Ο επίσκοπος (Άμαθούντος Κύπρου) Μνημόνιος τον χειροτόνησε διάκονο. Αλλά η αρετή και η θέρμη του θείου κηρύγματός του ανέδειξαν τον Τύχωνα διάδοχο του Μνημονίου.

Στις 16 Ιουνίου όμως εκτός από τον Άγιο Μνημόνιο, είναι γιορτινή ημέρα και για τον πρώην πρωθυπουργό, αφού ο Γιώργος Παπανδρέου έχει γενέθλια και μπαίνει στα 60!


πηγή: philenews.com

1 σχόλιο: