Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ιδού το καινοτόμο "ασθενοφόρο της ερήμου"


Ο νεαρός φοιτητής Art & Design Frederic Schwab αποδεικνύει περίτρανα ότι διαθέτει αρκετή φαντασία και, μάλιστα, δημιουργική! Λάτρης των σαφάρι ο ίδιος, γνωρίζει πολύ καλά τους κινδύνους που κρύβει η έρημος.

Τσιμπήματα από οχιές ή δηλητηριώδεις σκορπιούς, πεσίματα, σπασίματα ή στραμπουλίγματα κατά την πορεία ανάμεσα στους αμμόλοφους, ηλίαση από τον καυτό ήλιο ή αλλεργικά εξανθήματα από τα φυτά στις οάσεις είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που χρειάζονται άμεση ιατρική επέμβαση.

Όταν, όμως, βρίσκεσαι στην έρημο τα πράγματα δυσκολεύουν λιγουλάκι! Σκέφτηκε απο εδώ, σκέφτηκε από εκεί, "έστιψε" το μυαλουδάκι του και ιδού: το πρώτο "ασθενοφόρο της ερήμου" είναι γεγονός! Και μη φανταστείτε κανένα όχημα 4Χ4! Άλλωστε στην έρημο είμαστε!

Μια καμήλα κάνει τη δουλειά καλύτερα από τον καθένα! Τι σημαίνει αυτό; Ο νεαρός φοιτητής σχεδίασε ένα μικρό αμαξίδιο το οποίο σέρνει η καμήλα πάνω στην άμμο, μεταφέροντας αργά τον ασθενή μέχρι την κοντινότερη... τέντα, για να του προσφερθούν οι Πρώτες Βοήθειες.

Κι αν νομίζετε ότι πηγαίνει αρκετά σιγά... σωστά νομίζετε! Παρόλα αυτά, μόνο και μόνο για τη σκέψη του, ο φοιτητής αξίζει μιας δεύτερης ευκαιρίας. Τι λέτε κι εσείς; Άλλωστε, η εμπειρία της διάσωσης είναι μοναδική!


πηγή: philenews.com

1 σχόλιο:

  1. "Κι αν νομίζετε ότι πηγαίνει αρκετά σιγά... σωστά νομίζετε" χαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή