Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Ο ρατσισμός, καβάλα σε μηχανή της ΔΙ.ΑΣ


Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το παρακάτω άρθρο σχετικά με την απερίγραπτη συμπεριφορά δύο μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Όχι ότι δεν ξέρουμε τι γίνεται γύρω μας, αλλά καλό είναι να τα βλέπουμε - ξανά και ξανά αν χρειάζεται - με μάτια ορθάνοιχτα... Και ας έχουμε και ανοιχτό μυαλό και κριτική σκέψη, όχι για να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά για να επιλέγουμε τη συμπεριφορά που εμείς θέλουμε να έχουμε, και για την οποία θέλουμε να νιώθουμε περήφανοι και που μας χαρακτηρίζει. Και ίσως έτσι - γιατί όχι; - σιγά σιγά συμβάλλουμε με τον τρόπο μας για να αρχίσει κάτι να αλλάζει. Και ο νοών νοείτω...


Επώνυμη καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά αστυνομικών

Ο Φρομέντιος Γαδόγο Κινυούα είναι Έλληνας πολίτης. Προϊστάμενος νοσηλευτής σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα. Σπούδασε στο ΤΕΙ Αθήνας και έχει υπηρετήσει στον Ελληνικό στρατό. Τα γράφω αυτά για να δούμε πόσο κακό έχει κάνει η ξενοφοβική ρητορεία πολιτικών και το εμπόριο φόβου.

Σήμερα το απόγευμα, την ώρα που πήγανε στο σπίτι από τη δουλεία του, κοντά στο Καπνεργοστάσιο, στην οδό Λένορμαν, τον σταμάτησαν δυο μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ο ένας, που η μηχανή του φέρει τον αριθμό κυκλοφορίας 8797, του ζήτησε να ανοίξει το παράθυρο. Αφού έκανε ο,τι του ζήτησε ο αστυνομικός, ο τελευταίος άρχισε να τον βρίζει χυδαία και με απόλυτα ρατσιστικό λεξιλόγιο. Μεταξύ άλλων του είπε: "Όταν θα δεις την αστυνομία, αραπάκο, θα κάθεσαι σούζα. Θες να σε βγάλω έξω να σε γαμίσω εδώ; Θες να σου σπάσω τα δόντια σου, καργιόλι; Κωλόμαυρε" κλπ.

Ο Φρομέντιος, που τυγχάνει να είναι και φίλος μου, είναι ο δίδυμος αδελφός του Νικόδημου Κινυούα. Πρόεδρος της οργάνωσης ΑΣΑΝΤΕ (ΜΚΟ νέων με αφρικανική καταγωγή) και μέλος του Συμβουλίου Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων. Μεγάλωσαν στην Ελλάδα και είναι εξαίρετα παιδιά. Δραστήριοι στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από τα πιο ήσυχα παιδιά που έχω γνωρίσει. Ανάλογη συμπεριφορά αντιμετώπισε πριν λίγο καιρό και ο Νικόδημος.

Γράφω πιο πολύ ως φίλος τους αυτή την ώρα και όχι ως δημοσιογράφος. Η ξενοφοβική και μισαλλόδοξη ρητορεία των πολιτικών κομμάτων της δεξιάς και ακροδεξιάς, ενόψει των εκλογών, αλλά και η πολιτική επικρατούσα περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που θέλει τους μετανάστες τα μαύρα πρόβατα της κοινωνίας, και τους έχει μετατρέψει σε προεκλογικό λάφυρο των συντηρητικών πολιτικών, έχει αποθρασύνει, όχι μόνο τα ακραία στοιχεία της κοινωνίας, αλλά και κομμάτι των σωμάτων ασφαλείας.

Η καταγγελία είναι επώνυμη και θα κατατεθεί στον εισαγγελέα αλλά και στο υπ. Προ.Πο. Θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση και του κυρίου Χρυσοχοϊδη αλλά και του εισαγγελέα.


2 σχόλια:

  1. Είναι πολύ ωραίο το σχόλιο αυτού που γράφει το κείμενο στην προτελευταία παράγραφο. Δεν είναι μόνο κάποιοι αστυνομικοί που βλέπουν τους μετανάστες σαν κάτι ενοχλητικό και υποδυέστερο από τους ίδιους. Όσον αφορά την αντίδραση Χρυσοχοϊδη και του εκάστοτε Χρυσοχοϊδη, δεν θα έχει ενδιαφέρον γιατί δεν θα υπάρξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sumfono me dom ! pantos genika kalutera anti g omaada di.as na legotan omada vi.as ! ante me tous karagiozides !

    ΑπάντησηΔιαγραφή