Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

17 Ιουνίου οι εκλογές, πρωθ. ο Πικραμμένος


Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος θα είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι τις 17 Ιουνίου, οπότε θα γίνουν οι νέες εκλογές, όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Στις 15:15 μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο ο Π. Πικραμμένος για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε την παράταση της θητείας του Λουκά Παπαδήμου. Μαζί του συμφώνησαν τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος.

Ωστόσο, υπήρξε διαφωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού τον Γεράσιμο Αρσένη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για "κομματική συναλλαγή" και απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε, σύμφωνα με πληροφορίες: "τρεις μέρες προσπαθούμε να καταλήξουμε σε πολιτικό πρόσωπο και τώρα προτείνεις τον Αρσένη".

Αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι η κυβέρνηση είναι "αυστηρά υπηρεσιακή", ενώ τόνισε ότι "το πολιτικό παιχνίδι δεν έλειψε ούτε από τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης". "Το ΚΚΕ δεν ρίχνει γέφυρες σε πρόσωπα", συμπλήρωσε.

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση θα τα αποφασίσει ο ίδιος ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στην κυβέρνηση θα μετέχουν ως υπουργός Αμυνας ο Φρ. Φραγκούλης, Οικονομικών ο Τ. Γιαννίτσης, Εξωτερικών ο Ι. Ζέπος, Προστασίας του Πολίτη ο Λ. Οικονόμου, Εργασίας ο Ανδρ. Ρουπακιώτης και Δικαιοσύνης ο Χρ. Γεραρής, ενώ θα αξιοποιηθεί και ο Γ. Σαββαΐδης.

Ο κ. Πικραμμένος θα ορκιστεί το πρωί της Πέμπτης πριν από την ορκωμοσία της νέας βραχύβιας Βουλής. Οι βουλευτές θα ορκιστούν, στη συνέχεια, ενώπιον του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στις 11 πμ.


πηγή: news.in.gr

6 σχόλια:

 1. Ο Καμμένος και ο Πικραμμένος... Πώς κάνουν πολιτική με τέτοια ονόματα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χαχαχαχα... είναι, όμως, ρεαλιστικά για τη σημερινή πολιτική κατάσταση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. χαχαχα όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Από το Twitter:

  Θα συστήνεται «Πικραμένος από Ελλάδα» και κάπως έτσι θα μας εκπροσωπεί όλους.

  Σ´ αυτήν την χώρα μπορεί να γίνει πρωθυπουργός και ο κάθε πικραμένος!

  Θα γελάσει ο κάθε Πικραμένος

  Πικραμένος λαός με πικραμένη διάθεση διόρθωσης της ψήφου του και με πρωθυπουργό Πικραμένο, πίκρα …

  Ο κάθε πικραμένος θέλει να γίνει πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα

  Πρωθυπουργός ο Πικραμένος. Για πρώτη φορά στα χρονικά το όνομα και μόνο ενός Πρωθυπουργού εκφράζει τα συναισθήματα του λαού του

  Υπάρχει μια χώρα που οι άνθρωποι δε γελάνε πια, τα παιδιά δεν παίζουν στις αυλές. Σε αυτή τη χώρα πρωθυπουργός είναι ο κ. Πικραμένος…

  Από πληροφορίες έμαθα ότι υπήρχε εναλλακτικός Πρωθυπουργός με το όνομα Αμετανόητος. Διάλεξαν το Πικραμένος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Π.Πικραμμένος: «Διάβασα στις εφημερίδες ότι λόγω ονόματος θα είμαι ο καταλληλότερος για τελευταίος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης» (αυτή τη δήλωση την έκανε ο ίδιος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. χαχαχαχαχαχα... έγραψε ο Πικραμμένος !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή