Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Panathinaikos - Maccabi 86-85 (+ video)



Με τη "σφραγίδα" του Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 86-85 τη Μακάμπι, έκανε το 3-2 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για το Final-4 της Κωνσταντινούπολης μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι. Για 11η φορά στο κορυφαίο ραντεβού της Ευρώπης ο ΠΑΟ, που πάει για το 7ο τρόπαιο.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας περίπου 20.000 κόσμο στο πλευρό του επικράτησε με 86-85 της Μακάμπι μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Αυτή η νίκη είχε αναμφισβήτητα τη "σφραγίδα" του αρχηγού του Παναθηναϊκού ο οποίος πέτυχε τις τελευταίες καθοριστικές βολές και έγραψε το τελικό 86-85 στα 5'' πριν το τέλος του αγώνα.

Η δεύτερη ήταν άστοχη, ο Μπουρστάιν έκανε το λάθος και τελικά ο Μπατίστ πήρε την μπάλα.

Στα 32'' πριν το τέλος του αγώνα ο Κώστας Καϊμακόγλου αστόχησε σε δύο βολές, μιμούμενος τον Μάριτς που είχε χάσει κι αυτός νωρίτερα ένα ζευγάρι. Τελικά στην επίθεση που ακολούθησε η Μακάμπι έχασε το σουτ και ο Διαμαντίδης με 2/2 βολές έκανε το 83-79 στα 15'' πριν το τέλος.

Ο Μπλου έδωσε και πάλι πνοή στη Μακάμπι, καθώς με καλάθι και φάουλ στα 12'' πριν το τέλος έφερε το ματς στον πόντο (83-82), ενώ ο Διαμαντίδης ένα δευτερόλεπτο αργότερα έγραψε το 85-82.

Στην επόμενη επίθεση, ο Οχαγιόν κέρδισε βολές σε σουτ τριών πόντων από τον Περπέρογλου κι έχοντας 3/3 στα 9,8'' πριν το τέλος έγραψε το 85-85.




Glenti comment: Οι Παναθηναϊκοί συντάκτες του Γλεντιού βρεθήκαμε στο γήπεδο και είδαμε ένα ακόμα πολύ μεγάλο ματς. 1. Πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στη Μακάμπι που το πάλεψε μέχρι τέλους και που η απόδοση της έκανε τη σειρά τόσο συγκλονιστική. 2. Επειδή δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ακόμα θα βλέπουμε την ομάδα του Ομπράντοβιτς, του Διαμαντίδη, του Μπατίστ και όλων των ιστορικών παικτών της, την κορυφαία Ελληνική ομάδα όλων των εποχών, νιώθουμε τυχεροί κάθε φορά που μας δίνεται η δυνατότητα να τη χειροκροτήσουμε. 3. Χθες, θα μπορούσαν να μπουν όλοι στο γήπεδο χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο. Οι μισοί κάπως έτσι μπήκαν. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα (;). 4. Και τώρα Final-4 στην Πόλη με δύο Ελληνικές ομάδες!


πηγή: sport24.gr

2 σχόλια:

  1. ακόμα, έχω να πω: τεράστιος Σάρας! τεράστιος Περπέρογλου! νομίζω ότι και οι δύο ημιτελικοί έχουν αουτσάιντερ τις Ελληνικές ομάδες αλλά πιστεύω ότι θα το παλέψουν και οι δύο με αρκετές πιθανότητες. Knock, knock, Milos, who's there? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή