Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Την Παρασκευή η απόφαση για την Helios



Αύριο Παρασκευή, το Πρωτοδικείο Αθηνών αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του σε σχέση με τη συντριβή του αεροπλάνου της Helios στο Γραμματικό τον Αύγουστο του 2005.

Η δίκη που ξεκίνησε από τις 17 του περασμένου Δεκεμβρίου, αφορά κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βαθμό πλημμελήματος, για τις οποίες, σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης, προβλέπονται ποινές φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια.

Κατηγορούμενοι είναι οι Ανδρέας Δράκος - εκτελεστικός πρόεδρος της "Ήλιος", Δημήτρης Πανταζής - διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Κικκίδης - διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων, ο Βούλγαρος αρχιπιλότος Γιάνκο Στοΐμένοφ και ο Βρετανός μηχανικός Άλαν Ίργουιν.

Κατά τη διάρκεια της δίκης στην Αθήνα, ιδιαίτερο σημείο αναφοράς ήταν το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι, παρουσίασαν μαρτυρία Καναδών εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με την οποία το όργανο ρύθμισης της συμπίεσης στο αεροσκάφος - που κρίθηκε ως η αιτία του δυστυχήματος - δεν ήταν στη θέση "χειροκίνητο" αλλά στη θέση "αυτόματο", όπως έπρεπε, δηλαδή οι πιλότοι δεν έκαναν λάθος.

Επίσης υποδείχθηκε από την υπεράσπιση ότι η κατασκευάστρια εταιρεία "Boeing" κατά τη διερεύνηση του συγκεκριμένου οργάνου δεν κατέληξε σε συμπέρασμα και δεν διατύπωσε θέση.


πηγή: philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου