Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος



Στο σπίτι του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνελήφθη το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος συνελήφθη με την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ.

"Πάμε στον ανακριτή. Θα τα πούμε εκεί" δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος προσερχόμενος στην ΓΑΔΑ.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική εταιρεία Ferostal μίζα οκτώ εκατομμυρίων ευρώ με την οποία αγόρασε ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας και στην οδό Κομνά Τράκα.

Τα χρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.

Για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις εισαγγελείς πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου που ξεκίνησε το 2010, με αφορμή δημοσιεύματα για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αφορούσε τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων με ερευνώμενα αδικήματα τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδίκημα διαρκές, αλλά και φορολογικές παραβάσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο πρώην υπουργός κλήθηκε ενώπιον των εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου τον Οκτώβριο του 2011. Με το πέρας της προκαταρκτικής ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ειδικό ανακριτή που σε συνεννόηση με την εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σε βάρος του πρώην υπουργού.

"Το ένταλμα σύλληψης εναντίον του κ. Τσοχατζόπουλου μεταξύ άλλων και για το σκάνδαλο της προμήθειας των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων απαιτεί όχι μόνο δικαστικές αλλά και κυβερνητικές πρωτοβουλίες" τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

"Η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν οφείλουν έστω και τώρα να παγώσουν την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων εξοικονομώντας ταυτόχρονα για το δημόσιο ποσό ύψους τουλάχιστον ένα δις ευρώ" προσθέτει.

"Οι αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης που συνδέουν την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων με μίζες ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε Έλληνες αξιωματούχους αλλά και η εν εξελίξει έρευνα της ελληνικής Δικαιοσύνης για το ίδιο σκάνδαλο, επιβάλλουν το "πάγωμα" και την επανεξέταση από μηδενική βάση της σχετικής σύμβασης μέχρις ότου εκκαθαριστεί πλήρως δικαστικά η υπόθεση".


Glenti comment: Ο Άκης τα έχει κλέψει τα λεφτά τόσα χρόνια, άλλα - όλως τυχαίως - το θέμα έσκασε πάλι πριν τις εκλογές... Είναι πραγματικά απορίας άξιον, τόσο καιρό είχαν στη διάθεση τους τα στοιχεία, τώρα αποφάσισαν την κάθαρση του συστήματος; Όλα είναι ένα ψέμα φίλοι μου... Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα μείνει εκεί στη φυλακή και η περιουσία του θα δημευτεί...


πηγή: news.in.gr

2 σχόλια:

  1. το εξαιρετικό Glenti comment το επιμελήθηκε ο Alejandro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η στηλη των Οδοιπορων μαζι σας,ΕΣΤΑΞΕ Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΓΑΙΔΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ...(βεβαια επιφυλασσομαι για την φυλακη)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή