Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Barcelona - Chelsea 2-2 (+ video)


Με σκόρερς τους Ραμίρες και Τόρες η Τσέλσι πήρε ισοπαλία με 2-2 από την Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου" και ταυτόχρονα την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Με 10 οι Άγγλοι από το 37' λόγω κόκκινης του Τέρι, έχασε πέναλτι ο Μέσι.

Η Τσέλσι πήρε τεράστια πρόκριση στον τελικό του Champions League, μετά το 2-2 με την Μπαρτσελόνα μέσα στο "Καμπ Νόου".

Για δεύτερη φορά στην ιστορία τους οι "μπλε" φτάνουν στον τελικό, με την πρώτη να είναι το 2008 στην Μόσχα, όπου έχασαν στα πέναλτι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η πρόκριση για τους Άγγλους ήταν... άθλος, καθώς από το 37' έπαιζαν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Τζον Τέρι, για ανόητο χτύπημα εκτός φάσης στον Αλέξις Σάντσες.

Το σκορ ήταν ήδη στο 1-0 με Μπουσκέτς από το 35' και στο 43' ο Ινιέστα έκανε το 2-0, αλλά η Τσέλσι μείωσε στο 45'+1 με το φανταστικό "ψηλοκρεμαστό" πλασέ του Ραμίρες.

Θυμίζουμε πως στο πρώτο ματς οι Λονδρέζοι είχαν νικήσει με 1-0, έτσι και το 2-1 ήταν σκορ πρόκρισης για αυτούς, απλά ο Τόρες στις καθυστερήσεις έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, σκοράροντας για 8η φορά σε 11 ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα.


Μοιραίος ο Μέσι

Μοιραίος πάντως για την "Μπάρτσα" ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος στο 49' έχασε πέναλτι (οριζόντιο δοκάρι), έτσι εξακολουθεί να μην έχει σκοράρει ποτέ κόντρα στην Τσέλσι, πλέον σε 8 ματς.

Επίσης, ο Αργεντινός έμεινε στα 14 γκολ στην διοργάνωση, έτσι δεν κατάφερε να γίνει ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού που φτάνει τα 15 (14 έχει και ο Αλταφίνι με την Μίλαν).

Οι Καταλανοί δεν κατάφεραν να περάσουν σε τελικό για 2η σερί χρονιά (θα ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία τους), έτσι η Μίλαν εξακολουθεί είναι η τελευταία ομάδα που έχει δύο σερί τρόπαια ('89 και '90).

Τελικός χωρίς Τέρι, Ραούλ Μεϊρέλες, Ραμίρες & Ιβάνοβιτς

Στις 19 Μαΐου στον τελικό του Μονάχου η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν ή την Ρεάλ, χωρίς φυσικά τον αρχηγό της, Τζον Τέρι, λόγω της αποβολής, αλλά και χωρίς τους Ραούλ Μεϊρέλες, Ραμίρες και Ιβάνοβιτς, οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες.


Glenti comment: Μία μεγάλη, μία επική πρόκριση για τη Chelsea. Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε ότι θα ευχαριστιόμασταν περισσότερο έναν τελικό Μπάρτσα - Ρεάλ. Επίσης, οι περισσότεροι από μας χαρήκαμε κυρίως για τη συμπάθεια μας στον Didier Drogba. Και τέλος, στο ποδόσφαιρο ακόμα και η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών μπορεί αν χάσει. Δεν παύει, όμως, να είναι η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών.


πηγή: sport24.gr

1 σχόλιο:

  1. αν περάσει η Ρεάλ, δεν μπορώ να μην είμαι με Μουρίνιο. αν περάσει η Μπάγερν, Chelsea με τρέλα! για τον θεό Didier και για τον cool προπονητή της!

    υ.γ: είναι ηλίθιο να γράφουν άνθρωποι με ειρωνεία και αντιπάθεια για τη Μπάρτσα. το πιο ωραίο και ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που έχω δει ποτέ το παίζει η Μπάρτσα. κι ας είμαι τα δύο τελευταία χρόνια με Ρεάλ λόγω Ζοσέ! κανείς δεν είναι ανίκητος στο ποδόσφαιρο (ειδικά αν καταστρέψεις το παιχνίδι όπως έκανε η Τριφυλλάρα στα καλά της στο ποδόσφαιρο και όπως κάνει π.χ. ο Ίβκοβιτς στο μπάσκετ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή