Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Προβάδισμα Σαρκοζί δείχνει δημοσκόπηση



Μια νέα δημοσκόπηση φέρνει τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, να προηγείται - για πρώτη φορά στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας - του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φρανσουά Ολάντ, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Φρ. Ολάντ κερδίζει στον δεύτερο γύρο.

Η δημοσκόπηση των Ifop/Fiducial που διεξήχθη για λογαριασμό διάφορων γαλλικών ΜΜΕ καταδεικνύει ότι ο Νικολά Σαρκοζί συγκεντρώνει το 28,5% της πρόθεσης ψήφου στον πρώτο γύρο που διεξάγεται στις 22 Απριλίου (το ποσοστό του στα τέλη Φεβρουαρίου ήταν 27%).

Το ποσοστό του Ολάντ υποχώρησε στο 27% από το 28,5%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται την Τρίτη.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο Φρ. Ολάντ αναμένεται να κερδίσει άνετα στον δεύτερο γύρο στις 6 Μαΐου, με 54,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι 45,5% για το Σαρκοζί.

Πάντως, και σε αυτή την περίπτωση η διαφορά μειώθηκε, με τον Φρ. Ολάντ να χάνει δύο ποσοστιαίες μονάδες, τις οποίες φέρεται να κερδίζει ο Ν. Σαρκοζί.

Επίσης, στον πρώτο γύρο η πρόεδρος και υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν φέρεται να έρχεται τρίτη με 16% στην πρόθεση ψήφου (μείωση του ποσοστού της κατά 1%), πριν από τον Φρανσουά Μπαϊρού, πρόεδρο του κεντρώου MoDem, ο οποίος συγκεντρώνει 13%.

Ο Ζαν-Λικ Μελενσόν, υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς, συγκεντρώνει το 10% (το ποσοστό του ανήλθε κατά 1,5%).

Η Εύα Ζολί του οικολογικού EELV υποχωρεί στο 2,5% (μείωση κατά 0,5%), ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν και ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν συγκεντρώνουν 1% έκαστος, η οικολόγος Κορίν Λεπάζ του Cap21 και η Ναταλί Αρτό του Εργατικού Αγώνα 0,5%. Ο Φιλίπ Πουτού του LCR και ο Ζακ Σεμινάντ του κόμματος Αλληλεγγύη και Πρόοδος συγκεντρώνουν ποσοστό κατώτερο του 0,5% στην πρόθεση ψήφου.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 11 και 12 Μαρτίου 2012, σε ένα δείγμα 1.638 ανθρώπων 18 ετών και άνω, εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.


πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου