Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

APOEL - Lyon 1-0 (4-3) (+ videos)



Με τον Διονύση Χιώτη να αποκρούει δύο εκτελέσεις στην διαδικασία των πέναλτι το ΑΠΟΕΛ νίκησε με 4-3 (πέν.) την Λιόν και έγραψε ιστορία παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Το ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League, επικρατώντας με 4-3 της Λιόν στην διαδικασία των πέναλτι, κάνοντας μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού.

Στην κανονική διάρκεια νίκησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Γκουστάβο Μαντούκα και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς 1-0 ήταν και το σκορ στο "Ζερλάν".



Τίποτα δεν άλλαξε στα 30 λεπτά της παράτασης και στην διαδικασία των πέναλτι ο Διονύσης Χιώτης απέκρουσε τις εκτελέσεις των Λακαζέτ και Μπάστος, στέλνοντας το ΑΠΟΕΛ στους "8" της Ευρώπης.

Φυσικά, αυτή είναι η πιο λαμπρή στιγμή στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου, καθώς η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν η πρώτη από το νησί που έφτασε στους "16", αλλά δεν σταμάτησε εκεί, πέρασε στα προημιτελικά και τώρα περιμένει την κλήρωση της 16ης Μαρτίου για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της.

Αΐλτον, Νούνο Μοράις, Αλεξάνδρου και Τρίτσκοβσκι ευστόχησαν στα πέναλτι για το ΑΠΟΕΛ και δεν χρειάστηκε 5η εκτέλεση, καθώς ο Χιώτης μετά τα γκολ των Σέλστρεμ, Λισάντρο Λόπες και Γκομίς, απέκρουσε τις εκτελέσεις των Λακαζέτ και Μπάστος.



Το ΑΠΟΕΛ μάλιστα έγινε η πρώτη στην ιστορία του Champions League που έφτασε στα προημιτελικά, έχοντας παίξει σε 3 προκριματικούς γύρους!


Glenti Comment: Δεν έχουμε λόγια! Είχαμε την τύχη να βρεθούμε μαζί με τον συντάκτη Λούη στο πιο ιστορικό ματς του Κυπριακού ποδοσφαίρου! Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Και το ΑΠΟΕΛ συγκινητικό. Είναι υπέροχο να βλέπεις τι μπορεί να καταφέρει μία ομάδα όταν είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Όταν είναι μία οικογένεια. Όταν δουλεύει μεθοδικά. Όταν είναι ενωμένη στα εύκολα και στα δύσκολα. Αυτό είναι το ΑΠΟΕΛ. Τα πέναλτι έγιναν από την εστία που καθόμασταν και κοντέψαμε να πάθουμε καρδιακό! Τώρα, το ταξίδι συνεχίζεται! Και με πιθανούς αντιπάλους τη Μπενφίκα και ίσως τη Βασιλεία και τη Μαρσέιγ, ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόκρισης στα ημιτελικά;

Υ.Γ: Όλη η ομάδα ήταν συγκλονιστική αλλά πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερα εύσημα στον Paulo Jorge που ήταν σαν τον Cris με μπλε και κίτρινα, στον Χιώτη που έπεσε σωστά σε 4 πέναλτι (!) και στους Manduca και Χαραλαμπίδη που, εκτός από τον συνδυασμό τους στο γκολ, ήταν και οι κορυφαίοι στο επιθετικό κομμάτι. Μπράβο σε όλους! Και ευχαριστούμε που κάνατε όλη την Κύπρο και την Ελλάδα να χαμογελάσουν και να ενωθούν!


πηγή: sport24.gr

4 σχόλια:

  1. μερικές ακόμα παρατηρήσεις! ο Solari ήταν ο μόνος που κάποια στιγμή σκεφτόμασταν μήπως συνέφερε να πάρει κόκκινη! χαχαχα... από την άλλη ο Kone της Λιόν ήταν το άλλο άκρο. Προτιμούσαμε να μείνει στο γήπεδο παρά να πάρει κόκκινη :)))) τέλος, η παρέα του Γλεντιού πρέπει να ξέρει ότι είναι τυχερή που σήμερα δεν θρηνεί τον χαμό του συντάκτη Λούη από καρδιακή προσβολή !!! vamos προημιτελικά τώρα !!! το champions league θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μέσα στα θαύματα του ΑΠΟΕΛ είναι και ότι καταφέρε να κάνει δύο πράσινους (έτσι θέλουν να πιστεύουν) συντάκτες του γλεντιού να χοροπηδάνε και να τραγουδάνε ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ!

    :)

    στο δεύτερο πέναλτι που χτύπησε η μπάλα στον διονύση χιώτη είπα πάει αυτό ήτανε...

    Αλλά τελικά αυτός ο περιέργα άσχημος γκολκίπερ τρέλανε Ελλαδίτες και Ελληνο-Κύπριους και εκεί που έλεγα ντάξει τι ακόμα να κάνει, ακούω τις δηλώσεις του...

    "Αφιερώνω αυτήν την πρόκριση στην οικογένειά μου και επίσης θέλω να δείξω στην Ελλάδα πως με όλα αυτά που... τραβάνε, ότι πρέπει να τα βάλουν με τα μεγαθήρια".

    "Δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει να τα βάλεις με τους ισχυρούς και αποδείξαμε πως όταν το κάνεις αυτό δεν βγαίνεις πάντα χαμένος"

    ΔΕ ΔΙΣΤΑΖΩ ΝΑ ΠΩ...

    O ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ HALL OF FAME ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΕΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

    και το ταξίδι συνεχίζεται...

    ΥΓ1:διαφωνώ για τον κύριο σολάρι ήταν αξιοπρεπέστατος. Ξεχωρίζω χιώτη, μαρσίνιο και αϊλτον!

    ΥΓ2: WE ALL ARE...APOEL!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. poli wraio comment dAre...

    OMWS eilikrina zita apo Dom na sou metaferei ti estei Solari

    poso agxos perasame sto gipedo (paizei na xasame 2-3 xronakia)

    kai PAAAAAAAAAME twra (me mia kali klirwsi) gia tous 4 :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή