Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Lyon - APOEL 1-0 (+ video)



Η Λιόν με γκολ του Αλεσάντρ Λακαζέτ νίκησε με 1-0 το ΑΠΟΕΛ στο "Ζερλάν", με τους Κύπριους να διατηρούν έτσι ελπίδες πρόκρισης. Το ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να διατηρήσει το εκτός έδρας αήττητο στο Champions League, καθώς έχασε με 1-0 από την Λιόν στο "Ζερλάν".

Ο Αλεσάντρ Λακαζέτ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 58', με την βοήθεια και της τύχης, αλλά αυτήν την είχε σε όλο το υπόλοιπο ματς η κυπριακή ομάδα.

Χαρακτηριστικό είναι πως το ΑΠΟΕΛ έκανε στην αναμέτρηση μόνο μία τελική προσπάθεια, το σουτ του Γκουστάβο Μαντούκα στο 88', με τις τελικά συνολικά να είναι 18-1!



Τα σουτ του Μπάστος στο 25' και του Λακαζέτ στο 30' ήταν οι πρώτες καλές στιγμές του ματς στο "Ζερλάν", αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διονύση Χιώτη σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Στο 40' για πρώτη φορά χρειάστηκε πραγματικά ο Έλληνας πορτιέρο και απέκρουσε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Λακαζέτ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το ΑΠΟΕΛ κέρδισε φάουλ δεξιά έξω από την περιοχή και είχε την δυνατότητα με τον Χαραλαμπίδη να φέρει την μπάλα στην περιοχή και ενδεχόμενος να απειλήσει, αλλά ο διαιτητής αφού καταλόγισε το φάουλ, σφύριξε την λήξη!

Στο 47' η Λιόν έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, με τον Έντερσον να περνά τον Χιώτη και να πλασάρει, αλλά τον Πάουλο Ζόρζε να προλαβαίνει και να κόβει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή, σώζοντας τους Κύπριους.

Η Λιόν κατάφερε να "σπάσει" την άμυνα του ΑΠΟΕΛ και να ανοίξει το σκορ με τον Αλεσάντρ Λακαζέτ στο 58', αν και χρειάστηκε και τύχη.

Ο Κρις τροφοδότησε τον Λακαζέτ, αυτός από δεξιά μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε το πλασαριστό σουτ, με την μπάλα όμως να χτυπά στον Πάουλο Ζόρζε, να παίρνει ύψος και να καταλήγει στα δίχτυα του Χιώτη.

Το ΑΠΟΕΛ έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 88' (!), με τον Γκουστάβο Μαντούκα να σουτάρει με το αριστερό από το ύψος της περιοχής πλάγια δεξιά και τον Ουγκό Λορίς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.


πηγή: sport24.gr

1 σχόλιο: