Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις σήμερα



Κορυφώνονται το απόγευμα της Κυριακής οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων κατά του νέου μνημονίου και των επώδυνων μέτρων που το συνοδεύει. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα, όταν θα ξεκινά στην Ολομέλεια η συζήτηση και η ψηφοφορία. Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει: "Αυτή την κρίσιμη στιγμή που διακυβεύονται βασικά και θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα όπως ο θεσμός των ΣΣΕ πρέπει όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τα συνδικάτα στη βάση των κοινών εργατικών προβλημάτων.

Η Συνομοσπονδία θα αντιπαλέψει με όλα τα μέσα (Συνδικαλιστικά, Πολιτικά και Νομικά) για να ανατραπούν αυτά τα βάρβαρα, αντικοινωνικά και αντισυνταγματικά μέτρα στους φορείς της χώρας και της Ευρώπης.

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αρνούνται κατηγορηματικά να υποκύψουν σε αυτό το "πλαίσιο - συμφωνίας" της φτωχοποίησης και χρεοκοπίας της κοινωνίας και της οικονομίας και απαιτούμε την καταψήφιση του ώστε να μην καταργηθούν όσα από τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα έχουν απομείνει και κυρίως ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας".

Χθες, ο Δημήτρης Στρατούλης, συντονιστής της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις της Κυριακής. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε: "Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους και όλες αύριο Κυριακή στους δρόμους και στις πλατείες όλων των πόλεων και κυρίως στην πλατεία Συντάγματος. Να στείλουμε στον "αγύριστο" την τρόικα, την υποτελή κυβέρνηση, το μνημόνιο και το δημόσιο χρέος. Να σταματήσουμε τη λεηλασία, την υποδούλωση και την καταστροφή του λαού και της χώρας. Να βάλουμε τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης".

Επίσης, σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Κυριακή "για να σταματήσει η προδοσία" και να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση καλούν τους πολίτες ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος με κοινή δήλωσή τους, που έχει ως εξής:

"Σας καλούμε στο Σύνταγμα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Όλοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μαζευτούμε έξω από τη Βουλή για να απαιτήσουμε να μην υπογραφεί η θανατική καταδίκη της πατρίδας μας, που είναι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Όλοι μαζί, μαζί με μας, την Κυριακή στο Σύνταγμα, να σταματήσουμε την προδοσία".

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός.


πηγή: tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου