Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Στρατιωτικά γυμνάσια η Ν. Κορέα



Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Νοτίου Κορέας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα στρατιωτικά γυμνάσια με τη χρήση πραγματικών πυρών κοντά στα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα με τη Βόρεια Κορέα στην Κίτρινη Θάλασσα, παρά τις απειλές της Πιονγκγιάνγκ ότι θα προέβαινε σε αντίποινα, εάν παραβιαζόταν η μεθόριος.

Σύμφωνα με Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους, επρόκειτο για άσκηση "ρουτίνας" - η δεύτερη από την έναρξη της χρονιάς.

Σε αυτή χρησιμοποιήθηκαν αυτοκινούμενα πυροβόλα, κανόνια Vulcan, επιθετικά ελικόπτερα Cobra και άλλα οπλικά συστήματα.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας οι ασκήσεις άρχισαν περίπου στις 10:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) και διήρκεσαν δύο ώρες.

Η Πιονγκγιάνγκ έκανε λόγο για "προγραμματισμένη στρατιωτική πρόκληση" και προειδοποίησε τη Νότιο Κορέα με αντίποινα, στην περίπτωση που οβίδες έπεφταν στα ύδατα που διεκδικεί η Βόρεια Κορέα.

Η Βόρειος Κορέα προειδοποίησε ότι θα βομβαρδίσει τα νησιά σε περίπτωση που η Νότιος Κορέα παραβιάσει τα χωρικά ύδατά της.

Η Σεούλ ανέφερε ο βορειοκορεάτικος στρατός "δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ το μάθημα" του βομβαρδισμού της νήσου Γεονγκπιεόνγκ το Νοέμβριο του 2010, ο οποίος είχε αποβεί στο θάνατο τεσσάρων Νοτιοκορεατών. Η επίθεση εκείνη υπήρξε "απάντηση" σε άσκηση, στην διάρκεια της οποίας είχαν πέσει - σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ - οβίδες στα χωρικά της ύδατα.


πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου